Basket 3x3 reprezentacija
Rade Prelić
Stefan Stojačić, Foto: instagram printscreen

Filipini su zvanično angažovali momka koji će i dalje igrati za svoj tim Liman, ali će i pokušati da pomogne Filipinima da se nađu na Olimpijskim igrama u Tokiju. Filipinci će se boriti za mesto na OI na turniru koji će se odigrati od 18. do 20. marta u Nju Delhiju u Indiji.

- Pozvali su me da bih podelio svoja iskustva i da im pomognem. Ovo mi nije prvi put da se bavim trenerskim poslom pošto sam vodio i kinsku reprezentaciju 3x3 - objašnjava Stojačić, nekadašnji prvak sveta u juniorskoj konkurenciji u „velikoj košarci“.
Prvi cilj koji je postavio pred sebe je da promeni način razmišljanja igrača sa Filipina. Zapazio je da momci na koje računa imaju kvalitet, ali da vole previše da igraju jedan na jedan i da ih to često košta pobede.

 

- Svi igraču imaju kvalitet i sjajne individualne veštine. Ali nije isto igrati tri na tri i pet na pet. Ogromna je razlika. To mi je prvi zadatak - objašnjava momak koji je završio tri fakulteta, koji zna da svira klavir, a sa deset godina je bio i treći najbolji šahista Evrope u svom uzrastu.
U radu sa Filipincima Stojačiću će pomagati i kondicioni trener Darko Krsman sa kojim Stefan, nekadašnji član Mege, Crvene zvezde,

Radničkog i Vojvodine, već dugo sarađuje u Limanu.

Čestitao i legendarni Pakjao!

Bez ikakve dileme najveća sportska zvezda na Filipinima je legendarni bokser Mani Pakjao. Čovek koji je osvajao titule u osam različitih kategorija po čemu je bez premca u istoriji plemenite veštine sreo se sa Stojačićem u Manili. Stefan je na poklon dobio potpisane bokserske rukavice šampiona koji je sada i senator na Filipinima.

Stefan Stojačić, Foto: instagram printscreen