Cedevita - Budućnost, ABA liga
ABA liga
Cedevita - Budućnost, ABA liga

ABA liga

Cedevita - Budućnost, ABA liga, Foto: ABA liga

Košarkaški klub Cedevita potvrdila je da su u toku pregovori sa ljubljanskom Olimpijom o zajedničkoj saradnji. Predsednik zagrebačkog kluba Emil Tedeski nezadovoljan je stanjem u klubu, koji je za vikend izgubio titulu šampiona Hrvatske.

Cibona - Cedevita

ABA liga

"Sa radošću možemo da potvrdimo da su u toku pregovori sa slovenačkim partnerima u košarkaškom klubu Petrol Olimpija. Detalje projekta ćemo predstaviti na konferenciji za novinare zakazanoj za utorak 4. juna u dvorani Stožice u Ljubljani, gde će o projektu govoriti predsednik Olimpije Tomaž Berločnik i predsednik Cedevite Emil Tedeski," piše u saopštenju Cedevite.

Lamar Odom i Kloi Kardašijan

Profimedia

Ljubljanski tim ispao je iz ABA lige, međutim spajanjem sa Cedevitom nastaće nova ekipa koja će se zvati "Olimpija Cedevita" i koja će se takmičiti u regionalnom košarkaškom takmičenju i Evrokupu.

Još nije poznato šta će biti sa klubom iz Zagreba, da li će biti razvojni klub nove "Olimpije Cedevite" ili će se ugasiti. Svakako, sve detalje saznaćemo u utorak kada je zakazana pres konferencija.

PROČITAJTE JOŠ:

Ono što je sigurno, Hrvatska će izgubiti jednog predstavnika u ABA ligi, dok će Slovenija pored Krke i Primorske imati i "Olimpiju Cedevitu".