Željko Obradović
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
Željko Obradović

EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Željko Obradović, Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Neće oni tako lako zaboraviti sve što je uradio za klub, trofeje na domaćoj sceni, osvojenu Evroligu, velike pobede i privlačenje najvećih zvezda evropske košarke u Istanbul. Zato i dalje obožavaju Željka Obradovića.

Noćas je to na svojoj koži osetio Ekpe Judo, nekadašnji košarkaš ovog tima.

On je, potpuno nepromišljeno, upao u konverzaciju koja se pretvorila u nešto mnogo više. Sve je krenulo od jednog tvita, u kom centar navodi da Željko Obradović ne bi mogao da radi u NBA ligi.

''Njemu se ne bi svidela NBA liga. Ne bi mogao da ima svu moć u svojim rukama'', napisao je Judo i izazvao lavinu komentara.

Prokomentarisao je situaciju u kojoj srpski trener neka tim koji vodi, a čak četiri NBA ekipe trenutno nemaju trenera. Nakon što je Filadelfija uručila otkaz, pridružili su se Bruklinu, Čikagu i Nju Orelansu.

Retki su oni koji su podržali Ekpea, a mnogobrojni fanovi turskog tima nisu želeli da prećute ovakvo ponašanje.

Podsetili su ga da je najbolju košarku u karijeri igrao kod Obradovića, da je sa njim osvojio jedine trofeje, da mu je minutaža tokom NBA karijere bila minorna, a bilo je i poruka da ''opere usta'' pre nego što počne da priča o Željku.

Naravno, sve ovo je otišlo predalo, a Ekpe Judo se sigurno veoma brzo pokajao zbog ulaska u raspravu. Pokušao je da se spase, ali nije to baš uspeo.

''Možda ste pomislili da odbacujem trenera Obradovića. Mnogo puta sam istakao da je on jedan od najboljih svih vremena'', glasila je nova poruka sa Judovog profila, kojom je želeo da smiri strasti.

Nigerijac je 2010. godine izabran kao šesti pik na draftu, a birali su ga Golden Stejt Voriorsi. Tokom NBA lokdauna je igrao u Izraelu, a od NBA ekipa nastupao je za Milvoki i Kliperse, pre dolaska u Evropu.

PROČITAJTE JOŠ: