ABA
ABA league
ABA

ABA league

ABA, Foto: ABA league

Održana je Skupština ABA lige u Banjaluci, a na njoj je odlučeno da se promeni sadašnji menadžment lige, što je izazvalo oduševljenje kod predstavnika Budućnosti.

Dan nakon što je održana Skupština, klub iz Podgorice se oglasio saopštenjem koje prenosimo u celosti:

- Donešene su odluke koje su za Budućnost Voli veoma bitne – nije prihvaćen izveštaj takmičarske sezone 2018/19 i dosadašnji menadžment više neće voditi Ligu.

Nakon jučerašnje skupštine ABA lige održane u Banja Luci, Budućnost Voli se zahvaljuje gospodinu Igoru Dodiku, predsedniku Lige, na odličnoj organizaciji i tehničkoj podršci svim predstavnicima klubova, koji su se juče okupili u pomenutom gradu.

Pročitajte još:

Mario Baloteli

EPA/Yoan Valat

Mario Baloteli, Foto: EPA/Yoan Valat

Skupština je protekla u najboljem redu, velika većina prisutnih je u potpunosti shvatila situaciju u kojoj se nalazi ABA liga, na šta smo mi iz Budućnost Volija u prethodnom periodu nedvosmisleno ukazali.

Donešene su odluke koje su za Budućnost Voli veoma bitne – nije prihvaćen izveštaj takmičarske sezone 2018/19 i dosadašnji menadžment više neće voditi Ligu.

Pogrešni potezi u finalu ABA lige, a posebno u petoj utakmici, rezultirali su odlaskom menadžmenta, što pokazuje spremnost klubova da preduzmu ozbiljne korake kako se situacija do koje je došlo prilikom finalne serije nikada više ne ponovi.

Pročitajte još:

Andrea Trinkijeri

Alo/V.Marković

Andrea Trinkijeri, Foto: Alo/V.Marković

Ono što nam svima predstoji je postavljanje sistemskog funkcionisanja ABA lige. Smatramo da kao i prilikom osnivanja, sve strukture svih klubova treba da daju doprinos i da se uključe svi potrebni mehanizmi kako bi ABA liga funkcionisala na najvišem nivou.

Budućnost Voli osuđuje sve nemile scene koje su obeležile finalnu seriju ABA lige. Nas interesuje samo košarka i bićemo deo ABA Lige isključivo pod uslovom da je jedini prioritet i cilj - košarka - pisalo je u saopštenju kluba iz Podgorice.