Budućnost - Baskonija, Evroliga
EVROLIGA
Budućnost - Baskonija, Evroliga

EVROLIGA

Budućnost - Baskonija, Evroliga, Foto: EVROLIGA

Košarkaši Budućnosti upisali su prvu pobedu u ovoj sezoni Evrolige savladavši Baskoniju sa 99:84, uz rekord Evrolige sa 21 pogođenom trojkom.

Budućnost je na terenu sportske hale "Morača" bila potpuna suprotnost od onoga što smo gledali u prethodnim utakmicama u kojima su Podgoričani imali šest poraza.

Bolje su čuvali loptu i do kraja imali tek tri izgubljene, fantastično su šutirali trojke i vrlo rano na krilima Suada Šehovića počeli da stvaraju razliku.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Šengelija je držao Baskoniju u igri, pa je na isteku šestog minuta prve deonice bilo 14:14. Edvin Džekson i Erl Klark su se napadački priključili pa je Budućnost već do kraja prve četvrtine imala 26:18.

Danilo Nikolić trojkom donosi Budućnosti dvocifrenu prednost posle dva minuta igre u drugoj četvrtini, koju su posle manjeg pada u igri Podgoričani uspeli da sačuvaju do poluvremena.

Drugo poluvreme bilo je mala šuterska rapsodija, posebno u poslednja tri i po minuta kada je ulazila većina šuteva koje bi igrači Budućnosti uputili.

Tako su izabranici Aleksandra Džikića došli do prednosti od +15 na kraju treće četvrtine, a onda posle trojke Edvina Džeksona i do celih +19 pri rezultatu 81:62.

Baskonija je posle toga uspela malo da se konsoliduje, napravi seriju 7:0 i priđe, ali su Podgoričani bili borbeniji nego u nekim prethodnim mečevima.

Nikolić je trojkom presekao seriju španskog tima, Edvin Džekson do kraja nastavio da dominira do kraja i Budućnost je uspela da pobedi.