Majkl Džordan
Alo
Majkl Džordan

Alo

Majkl Džordan, Foto: Alo

Novije generacije iznova traže pandane neumljivom Majklu u vidu u Kobija Brajanta i Lebrona Džejmsa, ali pomenuti velikani nisu uspeli da dođu do broja prstenova niti perfektnog skora u finalima, što se smatra Džordanovim majstorskim pismom.

Brojne angedote sa i van terena su otkrivene u Netfliksovom dokumentarcu kako bi se uvidela težina puta Džordanove karijere. Ego velikana ne dopušta Em-Džeju da kaže za bilo koga da je mogao da ga zaustavi niti da je bio bolji od njega.

Osim za starijeg brata Lerija.

Leri je 11 meseci stariji od Majkla i njih dvojica su tokom detinjstva svakodnevno vodili bitke na terenu. Stariji brat je zadavao ogromne probleme, dok je mlađi bata morao da guta knedle poraza.

Godnama kasnije, Majkl se ozbiljnije bacio po pitanju karijere dok se Leri nije odlučio zaživot posrtiste, mada je bio pretalnetovan.

O tome ko je "Leteće visočanstvo" govori i isečak iz emisije sa kraja '80-ih u kom Leri sa svojim 174cm zakucava kao od šale. Mnoga atraktivna kucanja u to doba su bila na nivou video-igrice. 

 

"Kada kažete Er (vazduh) Džordan, ja sam broj dva, on je broj jedan", izjavio je tada Majkl za brata kome ni igranje za koledž Severna Karolina nije pomoglo da se afirmiše neverovatan odraz od 111cm u vidu NBA karijere.