Bobi sa suprugom Milicom
Instagram
Bobi sa suprugom Milicom

Instagram

Bobi sa suprugom Milicom, Foto: Instagram

Ako ste se ikada pitali u čemu je tajna Bobana Marjanovića, odgovor je jednostavan, ali neočekivan. Bobi svaki dan jedne supu! O svojim navikama kada je reč o ishrani centar NBA kluba Los Anđeles Klipers pričao je za magazin „GQ“, pokušavši da dočara Amerikancima kako se to Srbi hrane.

Boban Marjanović

Profimedia

Boban Marjanović, Foto: Profimedia

- To je deo naše kulture. Naše bake ih prave. Restorani u Srbiji ih prodaju. Gde god se okrenete, možete da pojedete supu ili čorbu. I imamo ih razne - minestrone, pileća sa knedlama, od paradajza, jagnjeća... Šta god da nađete, od toga možete da napravite supu! Svaki obrok počinje tako što jedemo supu. Svi se nešto čude, ali mi Srbi tako jedemo.

I koja je omiljena supa Bobana Marjanovića?

Adams je najjači

Prema tvojoj proceni, ko je najsnažniji igrač u NBA? Naravno, možete i sebe da uvrstite u tu kategoriju.

- Ne znam za sebe, ali znam da je centar Oklahome Stiven Adam baš snažan. I igra tako i ne žalim se kada igra tako snažno. Dobar je igrač i dobar momak. Volim da igram protiv njega.

- Pileća sa knedlama i paradajz-čorba. Ma mogu ja da jedem bilo koju, samo da je dobra. To je kao čokolada, ako jedete desert posle obroka, želite da desert bude odličan.

A gde jedete supu u Americi? Naručujete negde?

- Ma kakvi. Spremaju mi majka i supruga. I one jede supu i učimo decu da uvek moraju da jedu supu. Uz svaki obrok. Kada porastete, supa vam ispuni telo, niste gladni. U stvari, može da se kaže da sam na nekoj vrsti dijete. Na supa dijeti!

Koliko se razlikuje vaša današnja dijeta u odnosu na onu koju ste držali dok ste odrastali?

- Sada ne mogu da završim obrok ako nemam dobar desert. Kada kažem - dobar, mislim jako dobar. I nije to nešto mnogo - parče neke čokoladice, palačinka, kolač sa jabukom... Ne jedem torte. Ne volim ih. Sve ostalo da, ali torte nikako.

Boksovaću sa 45

Boban Marjanović je tokom leta u pripreme uključio i boks. Novinare „GQ“ je interesovalo da li je to sport kojim bi mogao da se bavi?

- Dobar je za noge, kretnje, ruke. Generalno, pravi sport za dobru kondiciju. n Verovatno biste bili dobri zbog raspona ruku. Da li biste bili profesionalac? - Neee... Volim košarku. Možda jednog dana, kada budem imao 45 godina!

Zvuči kao da ste neko ko mnogo voli slatkiše?

- Volim crnu čokoladu. A ona je jako zdrava. Da, sada jedem zdravije. Mom telu je potrebno gorivo, a to isključuje brzu hranu.

A paste? To sportisti uvek jedu?

- Od njih ne bežim. Možda kada ste na dijeti ne bi trebalo da ih jedete. Ali zato uvek tamanim piletinu, stekove, salate i sir. I cveklu. Nju baš volim. I, naravno, pre svega supu.

Kada naručujete obrok u restoranu, šta i koliko naručujete?

- Zavisi od dana do dana. Ako sam gladan, onda naručim četiri jela. Daću vam primer. Ima jedan restoran u Los Anđelesu. Nije srpski, ali ima sprsku hranu. Krenem od supe ili čorbe. Pa onda smažem salatu sa kozjim sirom. Onda pastu i grilovano pileće belo. A onda, ako sam još gladan, a obično jesam, palačinke.

Da li brojite kalorije?

- Ne, ne, ne... Nikako.