Boban Marjanović i Nemanja Bjelica u duelu
Profimedia
Boban Marjanović i Nemanja Bjelica u duelu

Profimedia

Boban Marjanović i Nemanja Bjelica u duelu, Foto: Profimedia

Los Anđeles je sinoć bio centar svih Srba u Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog - NBA utakmica između Los Anđeles Klipersa i Sakramenta.

Srbi u Los Anđelesu

Instagram

Srbi u Los Anđelesu, Foto: Instagram

Na jednom kraju terena Boban Marjanović i Miloš Teodosić. Na drugom Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica. Na tribinama Srbi koji žive u Kaliforniji. Logično, pošto su Klipersi baš ovaj dan odredili za dan srpskog nasleđa. Na parketu - kolo. Deca iz folklorne grupe „Kalemegdan“ pokazala su Amerima kakve su to igre zastupljene u našoj zemlji. Ma bilo je to veče za nezaborav. Posebno za one koji su ostali posle meča da bi se upoznali s Bobanom Marjanovićem. A Bobi kao Bobi. Nasmejan, vedar, duhovit... Latio se mikrofona, govorio malo na srpskom, malo na engleskom.

Bobi je tako dobro vladao masom, da su američki novinari koji su bili svedoci kompletne situacije kroz šalu predložili - da postane voditelj!

Srbi u Los Anđelesu

Instagram

Srbi u Los Anđelesu, Foto: Instagram

Tako je Endru Grejf, momak koji radi za „Los Anđeles tajms“, euforično napisao na Tviteru:

- Nekoliko stotina Srba okupilo se u „Stejpls centru“ da bi slušalo Bobana. A on ih je toliko puta nasmejao. Čak ih je i naterao da pevaju uglas. Mogu samo da se zapitam - da li je i dalje potreban domaćin ceremonije dodele „Oskara“ - našalio se Grejf ubacujući Marjanovića u trku za voditelja dodele filmskih nagrada koju za sada niko ne želi da vodi.

Srbi u Los Anđelesu

Instagram

Srbi u Los Anđelesu, Foto: Instagram

Jedno od pitanja navijača posle meča bilo je i ko je najteži rival protiv kojeg je igrao.

- Nema tu lakog odgovora. Momci koji ovde igraju su najbolji na svetu. Nema opuštanja. Evo, mi smo se opustili i umalo da izgubimo - smejao na sav glas Bobi, aludirajući na činjenicu da su Klipersi vodili i sa 27 poena prednosti, a da su na kraju slavili sa 127:118 - rekao je on.

Srbi u Los Anđelesu

Instagram

Srbi u Los Anđelesu, Foto: Instagram

Uz to, osmeh na lice mu je donelo i to da ga je Dok Rivers uvrstio u startnu postavu i Bobi je kažnjavao reprezentativne saigrače Bogdanovića i Bjelicu. Meč je završio sa 11 poena, pet skokova, tri asistencije... I posle se mnogi pitaju zbog čega je Bobi tako omiljen među navijačima Klipersa. Na tribinama su viđene i trudnice koje nose majice sa likom džina iz Boljevca.

Popović: Jokiću, bucmast si i ludilo si od igrača!

Greg Popović je još jednom pokazao zbog čega ga mnogi smatraju jednim od najvećih košarkaških stratega u istoriji te igre. Njegov San Antonio je pobedio Denver sa 111:103, a posebno je brilijantan način kako su „mamuze“ zaustavile Nikolu Jokića, najboljeg igrača tima iz Kolorada. Centar iz Sombora je postigao samo četiri poena, pa iako je imao deset asistencija, njegov učinak je ostao potpuno neprimećen. Ipak, to nije sprečilo Grega Popovića da posle meča iznese lavinu komplimenata na račun našeg igrača.

- Znate, ja ne mislim da je Jokić revolucionar. Kada pričamo o takvim ljudima, to su Če Gevara ili Lenjin... Jokić je ludilo od igrača. Bili smo zajedno letos u Beogradu, ima sjajan smisao za humor. Nemoj da me shvatite pogrešno, on je i malo - bucmast. Nije neko ko ne izbija iz teretane ili trči nešto brzo. Ali je zato jedan od najpametnijih igrača u ligi. Vešt je i zna kako da koristi sve svoje veštine. Uz sve to, vidi se da čitavim svojim bićem uživa dok igra. Da, uspeli smo da ga zaustavimo, a mene ne iznenađuje to što je imao deset asistencija, a centar je - objasnio je Greg Popović.

Dok je Bobi posle meča razgovarao sa navijačima, priključio mu se i Vlade Divac. Prvi operativac Sakramenta nije propustio priliku da se pozdravi sa sunarodnicima, bez obzira na to što je njegov tim poražen u najmnogoljudnijem gradu Kalifornije. Zamerke na igru njegovih Srba nije mogao da ima. Nemanja Bjelica je Klipersima udario četiri rampe, uz 11 poena i pet skokova. Bogdan Bogdanović je ušao u igru kao adut sa klupe i radio je sve što i obično radi. Završio je meč sa 13 poena, tri skoka, četiri asistencije...

Bila je to noć za pamćenje!