Lorencen Vrajt
(AP Photo/Mark Duncan, File)
Lorencen Vrajt

(AP Photo/Mark Duncan, File)

Lorencen Vrajt, Foto: (AP Photo/Mark Duncan, File)

* U karijeri je  odigrao 778 utakmica sa prosekom od 8,0 koševa i 6,4 skoka.

* Izabran je kao sedmi pik na draftu ispred Brajanta i Stiv Neša

* Igrao je za Klivlend, Atlantu, Memfis i Sakramento

Posle devet godina rešen je slučaj ubistva NBA košarkaša Lorencena Vrajta, a njegova bivša supruga, Šera Vrajt je osuđena na 30 godina zatvora.

Ona je priznala da je isplanirala njegovo ubistvo prvog stepena i odbacila je pravo na suđenje jer u slučaju da je proglase krivom dobila bi doživotnu kaznu, ovako će posle 30 posto odslužene kaznem odnosno devet godina, biti puštena na uslovnu slobodu!

Lorencena su pronašli mrtvog u šumi blizu Memfisa sa prostrelnim ranama, krajem jula 2010. godine, tada je imao 34. godine.

On je 18. jula te godine otputovao u Memfis kako bi posetio sedmoro dece koje je imao sa Šerom, a policijska istraga je utvrdila da je ubijen sledećeg dana u jutarnjim satima. Njegova majka je prijavila nestanak 22. a šest dana kasnije su pronašli telo.

Šer Vrajt

Mark Weber/The Commercial Appeal

Šer Vrajt, Foto: Mark Weber/The Commercial Appeal

Istraga je stagnirala da bi tek 2017. godine u novembru bio pronađen pištolj iz kojeg je košarkaš ubijen, potom je uhapšen đakon crkve koju je pohađala Šeri Vrajt, Bili Turner.

Ovaj slučaj je razrešen tek kada su detektivi razgovarali sa Džimijem Martinom koji je Vrajtov rođak. On je služio zatvorsku kaznu zbog ubistva koji nije bio vezan za ovaj slučaj. Džimi je otkrio gde se nalazilo oružje kojim je ubijen košarkaš, potom je ispričao detektivima kako je pomogao Turneru i Šeri da očiste mesto zločina. Lorencen Vrajt je imao 34. godine kada je ubijen.

Svoju NBA karijeru je počeo 1996. godine kada je draftovan od strane LA Klipersa koji su ga izabrali kao sedmog pika na draftu, ispred legendi kao što su Kobi Brajant i Stiv Neš. Igrao je i sa Lebron Džejmsom u Klivlend Kavalirsima, da bi potom igrao za Atlantu, Memfis, opet Atlantu i u jednom kratkom periodu za Sakramento. Na 778 utakmica ovaj krilni centar je u proseku postizao 8 koševa i 6,4 skoka!

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Lebron Džejms i dominacija u srednjoj školi!