Bili Beron
twitter
Bili Beron

twitter

Bili Beron, Foto: printscreen

Navijačima Crvene zvezde je Bili Beron veoma prirastao srcu, baš kao što su oni ovom Amerikancu.

Prekid sezone je sprečio da još jednom pokuša da obraduje simpatizere crveno-belih boja, a na kraju je potpisao ugovor sa Zenitom iz Sankt Peterburga.

Sjajni šuter je otkrio najdraže uspomene u Zvezdi:

Potom je opisao kakav je osećaj dati trojku u punom "Pioniru":

"Kada se osećaš dobro i publika je na tvojoj strani, u "Pioniru" osećaš kao da će svaki šut proći kroz obruč. Energija u dvorani je toliko neverovatna, šutneš i automatski misliš da ulazi".

Istakao je da je Zvezdina svlačiona bilo mesto profesionalizma: 

"Zapravo nemam previše smešnih priča, svlačionica u Zvezdi uvek je bila prilično ozbiljno mesto u poređenju sa drugim ekipama u kojima sam bio. Sve su tobili dobri momci koji su odreda shvatali kada je pred nama važna utakmica" - rekao je Bili Beron.

Pričao je i o srpskom mentalitetu:

"Srbi su prilično “agresivni“ ljudi, veoma direktni. Imaju tendenciju da troše mnogo energije i to sam odmah primetio, ali to nije loša stvar. Samo ste vrlo emotivni!" - smatra Beron.

Progovorio je i o famoznim koracima u meču sa Partizanom:

"Ti koraci i meni su se činili čudnim kao što su izgledali, toliko sam se uzbudio da završim sezonu, pa sam zaboravio da driblam, ha-ha. Svakako bismo dobili petu utakmicu, tako da mislim da to nije mnogo promenilo".

Otkrio je zašto je prihvatio ponudu iz Rusije:

"Ekipa mi se čini dobrom, uz to su mi dali finansijski bolji i sigurniji ugovor. Na kraju krajeva, čovek mora da uradi ono što je najbolje za porodicu. Volim Crvenu zvezdu, ali neću igrati zauvek" - zaključio je Bili Beron.

PROČITAJTE JOŠ: