Đordi Bertomeu
Alo Vladimir Markovic
Đordi Bertomeu

Alo Vladimir Markovic

Đordi Bertomeu, Foto: Alo Vladimir Markovic

Đordi Bertomeu je novinarima objasnio razloge za odluku o poništavanju Evrolige i Evrokupa kao da se nisu ni igrali, kao i zbog čega neće biti novih učesnika takmičenja u sledećoj sezoni. Bilo je najava da će se broj učesnika povećati na 20 da bi najbolje ekipe Evrokupa mogle da se presele u elitno takmičenje, ali to su bila samo medijska nagađanja, rekao je Bertomeu. 

- Doneli smo jednu od najtežih i najtužnijih odluka od osnivanja takmičenja. Pokušali smo sve što je u našoj moći da nastavimo takmičenje, ali je to prosto bilo nemoguće. Mislimo da je odluka najbolja moguća za sve, klubove, vlasnike, sponzore, igrače... Još uvek je rano govoriti o finansijskim problemima ove odluke. Kad su u pitanju igrači, oni su većinom bili protiv nastavka sezone jer ne bi mogli da podignu formu na željeni nivo. Evroliga nikad nije razmatrala mogućnost proširenja broja učesnika na više od 18. Već danas smo počeli da pravimo planove za sledeću sezonu - rekao je Bertomeu. 

Odluka o suspenziji sezone i zamrzavanju učesnika Evrolige najteže je pogodila Partizan, koji je bio najbolja ekipa Evrokupa i ABA lige. 

Komentari (1)

Brka

25.05.2020 19:11

Crno beli napustite takmičenje ovog govnara Bertomea, treba prihvatiti Fibinu ligu šampiona gde se Partizanu kao Prvaku Evrope ukazuje poštovanje, a ne poniženje od strane ovih mafijaša, Partizan treba da bude, dostojanstven uvek a ne dozvoliti ponižavanja a ABA ligu ostaviti ovim nižerazrednim klubovima, ionako smo im pokazali ko je najbolji ne treba propalim ligama oko nas dizati rejting...