Logo basketa 3x3
Promo
Logo basketa 3x3

Promo

Logo basketa 3x3, Foto: Promo

Basket magija, vrhunski igrači, impresivne veštine, nagradni fond od 40 hiljada dolara i sve ono zbog čega basket 3na3 ogromnom brzinom osvaja svet, stiže ovoga leta u našu prestonicu sa FIBA čelendžerom.

PROČITAJTE JOŠ:

Po prvi put, 13. i 14. jula, na platou ispred Beogradske arene, Beograd će biti domaćin renomiranog turnira i dovesti elitu u zemlju gde se igra najbolji basket na svetu.

Tokom dva dana, na severnom platou Beogradske Arene, publika će imati jedinstvenu priliku da uživa u vrhunskom basketu koji garantuje 16 najbolje rangiranih timova, među kojima će biti i pobednik turnira u organizaciji KSS, a u okviru 3na3 lige Srbije.

Ali, FIBA čelnedžer 3na3 donosi mnogo više od vrhunskog basketa i podrazumeva bogat zabavni program, kao i nekoliko pomoćnih terena na kojima će posetioci moći da pokažu svoje umeće. Sve to biće praćeno impresivnom rasvetom i ozvučenjem koji garantuju nezaboravno iskustvo.

Prema sistemu takmičenja 16 ekipa će biti podeljeno u četiri grupe, a po dva najbolja tima iz svake grupe, plasiraće se u četvrtfinale nakon čega slede eliminacije do finala.

Beograd čelendžer predstavlja i kvalifikacioni turnir za FIBA master koji se održava u Pragu 3. i 4. avgusta, što garantuje dolazak basket krema Evrope.