Nikola Jokić
AP/David Zalubowski
Nikola Jokić

AP David Zalubowski

Nikola Jokić, Foto: AP David Zalubowski

Srpski centar iz Denver Nagitsa, Nikola Jokić, nije tekuću sezonu počeo u skladu sa očekivanjima, dugo se mučio da pronađe formu iz prošle sezone, pa su u jednom trenutku počele da stižu i kritike. Ipak, trener Denvera Majk Meloun je konstantno pružao podršku srpskom reprezentativcu, koji je ubrzo počeo da hvata željeni ritam.

Posle Ol star vikenda u Čikagu, drugog uzastopnog na kojem je učestvovao, srpski as je u razgovoru za "ESPN" otkrio razloge lošije forme na početku sezone.

- Možda mi je bilo potrebno više vremena da se zagrejem i uđem u ritam. Nisam dobro šutirao u prvom delu sezone. Često su ti šutevi bili kratki. Imao sam i višak kilograma, ali sam tokom sezone smršao oko 11 kilograma i osećam se bolje.

O Jokićevom telu već duži niz godina brine kondicioni trener Nagetsa Felipe Ejčenberger, koji je pet godina u klubu. On je pomogao Jokiću da dostigne željenu formu...

- Uvek je bio tu za mene. Pravio mi je planove treninga i ishrane i zajedno smo prolazili kroz te procese – zaključio je Jokić.