PRIČA O JEDNOJ ZEMLJI Balašević za monografiju evropskog šampiona napisao stihove koji se šeruju širom sveta

Ja sam samo okoreli Jugoplastikonostalgičar... Pa vi sad grintajte do sudnjeg dana... - napisao je Đole.

Novi Sad Đorđe Balašević
Novi Sad Đorđe Balašević, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Đorđe Balašević je za svakoga imao po stih, strofu, pesmu...

Tako je za monografiju povodom 70. rođendana trostrukog prvaka Evrope Splita napisao nekoliko rečenica, koje je klub sa Gripa preneo u svom pozdravu kantautoru koji nas je napustio u 68. godini.

"Adio, majstore! Otišao je Đorđe Balašević, veliki poštovalac Jugoplastike. Pročitajte što je o našem klubu Balašević napisao u monografiji povodom 70. rođendana kluba.

Misao 1.: "Najveća prevara je kad ti kažu da je o nečemu dovoljno napisati par reči. To samo znači da te reči moraju biti posebne. A par posebnih reči o Posebnima već opasno vuče na bajku. Ali, mislim da neće biti problema. Jugoplastika je i bila neka zaigrana bajka. Neka mi ne zamere oni koji su za taj klub igrali ili će igrati pod drugim imenom, jer za mene će se uvek samo tako zvati. Kao lepotica sa lokalnog korza koja se može udati hiljadu puta, ali je za sva vremena pamtiš pod devojačkim prezimenom...

Misao 2.: Ni slučajno ne žalim za Tom Zemljom, da je vredela, ne bi se raspala na tako jadan način... Ne, gospodo, možda sam kriv što nisam zataškao svoje uspomene, kao mnogi drugi, ali definitivno nisam jugonostalgičar... Ja sam samo okoreli Jugoplastikonostalgičar... Pa vi sad grintajte do sudnjeg dana..."

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi