Ergin Ataman
Marko Metlaš
Ergin Ataman

Alo/Marko Metlaš

Ergin Ataman, Foto: Alo/Marko Metlaš

Efes je pobedio, ali Ergin Ataman je manje govorio o trijumfu nad Crvenom zvezdom koji je ostvaren i bez Vasilija Micića, Brajanta Danstona, Tibora Plajsa i Rodriga Bobue. Turski klub je u dvorani Aleksandar Nikolić dokazao da ima dovoljno dobar tima da može da pokrije izostanak čak četvorice bitnih igrača iz rotacije, što je dovelo do petog trijumfa u poslednjih šest evropskih utakmica. Ataman je samo kratko govorio o samom meču. 

Da li podržavate reči koje je izgovorio Ataman?

 

- Nije lako igrati bez dvojice centara, bez Micića i Bobue, ali igrali smo košarku istog intenziteta i baš onako kakvi smo i bili tokom prethodne dve godine. Odlične role Tundžera i Balbaja u odbrani, igrali smo s dosta dobrih rotacija, igrali smireno i zasluženo slavili.

Najveći deo konferencije za novinare Ataman je posvetio dešavanjima u evropskoj košarci i dobro poznatom ratu između Evrolige i FIBA koji najviše šteti igračima i reprezentacijama...

- Hvala Košarkaškom savezu Turske što je pustio petoricu naših reprezentativaca iz trening kampa na jedan dan kako bismo odigrali ovu utakmicu. Oni se vraćaju već u petak u reprezentaciju, gde će uveče igrati protiv Hrvatske kvalifikacije za Evrobasket. Ovaj spor između Evrolige i FIBA ničemu dobrom ne vodi. Gledajte koliko su igrači opterećeni, koliko igraju, neki će u 24 sata da odigraju dve utakmice. Mora što pre da se pronađe nekakvo rešenje, jer ovo nije dobro. Momci jednostavno žele da igraju za svoje nacionalne selekcije i nadam se da će tokom leta oni sesti za sto i pronaći neki model. Dajte nam da igramo sedam duplih sedmica! Igramo pet duplih nedelja, pa što ne bismo igrali sedam? Dajte ovim igračima nedelju-dve odmora od klupske košarke, kako bi mogli da se posvete reprezentacijama. Mi smo košarkaška zemlja, baš kao i Srbija i još neke države i svi mi mnogo trpimo jer ne reprezentacije ne mogu da računaju na najbolje igrače. Iskreno se nadam da će ovaj sukob prestati i da će se pronaći neko normalno rešenje - zaključio je Ataman. 

PROČITAJTE JOŠ: