Nikola Jokić, Džamal Marej
AP/David Zalubowski
Džamal Marej

AP/Craig Mitchelldyer

Džamal Marej, Foto: AP/Craig Mitchelldyer

* Marej se dogovorio sa Nagetsima oko petogodišnjeg ugovora vrednog 170 miliona dolara, čime je "zasenio" Jokićev ugovor potpisan prošlog leta i vredan 146,5 miliona.

* Njegov ugovor će stupiti na snagu tek od sezone 2020/21, kada će Jokić ući u treću godinu svog ugovora.

* Marej je u dresu Nagetsa prošle sezone prosečno beležio 18,2 poena uz 4,8 asistencija i 4,2 skoka.

 

Kanadski košarkaš Džamal Marej poručio je da je apetit Denver Nagetsa porastao i da će cilj ekipe u narednoj sezoni biti osvajanje šampionske titule.

On je uz Nikolu Jokića predvodio Denver Nagetse do  54 pobede u regularnoj sezoni i do polufinala zapadne konferencije, Portland Trejl Blejzersi su bili bolji u sedam utakmica!

Nagetsi su jezgro svog tima zadržali, obnovili su ugovore i sa Marejem i sa Milsapom, a uspeli su da tim pojačaju i Džeramijem Grentom iz Oklahoma Siti Tandera.

Džamal Marej je na 3x3 turniru u Milanu govorio za Skaj Sport:

"Denver Nagetsi žele titulu u narednoj sezoni, iako mislim da je to cilj svake NBA ekipe. Mislim da ćemo se u Denveru dosta zabavljati naredne sezone. Jokić se vraća, Geri Heris se vraća i svi smo ponovo na okupu i potrudićemo se da nadmašimo prošlogodišnji uspeh. Moramo da radimo na hemiji u timu i zbog toga sam veoma uzbuđen. Znate, ja sam bio jedan od ključnih igrača i fokusiran sam da maksimalno napredujem i da pomognem svom timu što više mogu", rekao je Marej.

Kavai Lenard i Pol Džordž, Foto: twitter/BR_NBA

Prelazni rok u NBA ligi doneo je mnogo uzbudljivosti, Kavaj Lenard se vratio na Zapad, sa sobom je poveo i Pola Džordža...

"Uh, bilo je zaista mnogo promena. Džimi Batler je otišao u Majami, DiAnđelo je u Voriorsima, ali mi moramo da budemo skoncentrisani na svoju igru. Timovi će uvek trejdovati igrače, šta god da se dogodi i mi kao igrači uvek moramo da budemo na najvišem nivou, jedino tako možemo da budemo uspešni. Upravo taj recept je Denver primenio prošle sezone i nadamo se da to možemo da ponovimo"

PROČITAJTE JOŠ: