ABA liga logo
Wikimedia
Aca  Petrović

Profimedia

Aca Petrović, Foto: Profimedia

Košarkaški trener Aleksandar Aco Petrović, bez dlake na jeziku govorio o finalnoj seriji ABA lige, u kom su se sastali Crvena zvezda i Budućnost!

PROČITAJTE JOŠ:

IGRA PRESTOLA! Željko Obradović u borbi za tron, epska najava Evrolige za najelitniji trofej! (VIDEO

DOSAD NEVIĐENO! Kamere u kući Mihaela Šumahera prvi put od nesreće! Korina dozvolila, ovo je BUM, nešto se događa! (VIDEO)

POMAGAĆE MU ZEMLJACI Dosudio je šokantan penal Junajted, Slovenac sudi finale Lige šampiona! (FOTO)

Legendarni hrvatski košarkaš i osvajač četiri bronzane medalje sa velikih takmičenja u dresu Jugoslavije Aleksandar Aco Petrović, osudio je dešavanja tokom finalne serije.

"Treća i peta utakmica finalne serije su neregularne. Glavni sudija je morao da isprazni dvoranu, tada bi se stekli uslovi za normalnu igru" - rekao je Petrović ono što svi misle, a onda se nadovezao:

"Jasminu Repeši nije bilo potrebno onakvo ponašanje nakon dva ubedljiva poraza u Beogradu. Prva dva meča bila su regularna u svakom smislu. Kad izgubiš 20 i 40 razlike, logično je da nemaš ništa, ništa nije bilo sporno sudijski. Sudije nisu u pet utakmica imali nikakav uticaj na rezultat, pobedila je ekipa koja je bila bolja."   

On je rekao da su prve dve utakmice bile reguralne iako su se sa tribina čula uvredljiva dobacivanja!

"Naravno da će uvek biti dobacivanja sa tribina, tako je i nama bilo 1983, 1984, kada smo dolazili u Beograd sa Cibonom, a isto je i Zvezdi bilo u Zagrebu. Oni su "četnici", mi smo "ustaše". Uvek je bilo tih povika. Vičite šta god hoćete, ali teren mora biti mesto gde su akteri sigurni" - rekao je selektor Brazila. 

Smatra da je ABA liga pred gašenjem, a sa njim su se složili novinar "Sportskih novosti" Mario Zorko i Radovan Lobrek, nekadašnji prvi čovek takmičenja.

"Ključevi ABA lige su kod Bokana i Čovića. Ukoliko njih dvojica pre 24. maja (za kada je zakazana skupština jadranske lige) ne zakopaju ratne sekire do tada, verovatno će se takmičenje ugasiti. Ako ne ove, onda naredne sezone. Nadređeni moraju uvesti pravila i pridržavati se istih. Ukoliko je neko ugrožen na terenu, u bilo kom smislu, dvoranu treba isprazniti" - zaključio je Petrović.