DANIMA SE NAGAĐALO O SUDBINI ABA LIGE Oglasio se predsednik regionalnog takmičenja i rešio sve dileme

Pandemija koronavirusa je poremetila kompletan svetski sport.

Večiti derbi Partizan - Crvene zvezda
Večiti derbi Partizan - Crvene zvezda, Foto: Alo Marko Metlas

Domagoj Čavlović, predsednik ABA lige rekao je za TV Arena sport da postoje ideje o nastavku regionalnog košarkaškog takmičenja, ali da se još ne zna njegova budućnost. ABA liga je zbog pandemije korona virusa prekinuta kolo pre kraja regularnog dela takmičenja, a još se ne zna da li će i kad biti nastavljena, što posebno zanima sppske kluboce, Partizan i Crvenu zvezdu.

- Ideje postije, ali ništa konkretno jer, jednostavno, nije moguće predvideti koliko dugo će trajati ova situacija, pa samim tim ne možemo da planiramo da li će se liga završiti ili se proglasiti gotovom. Pratimo situaciju kako bismo doneli najbolje moguće rešenje. Primarno je zdravlje i ljudski životi. Suočavamo se sa mnogo nepoznanica. Sve stoji. Nakon same suspenzije takmičenja, većina klubova je igrače pustila kućama, stranci su napustili zemlje. Granice su zatvorene, samim tim dolazi u pitanje nastavak takmičenja - rekao je Čavlović.

Po njegovim rečima, ABA je među prvima reagovala "veoma odgovorno" i na vreme zaustavila takmičenje.

- Situacija sa ABA ligom je jednaka situaciji sa kompletnim sportom u svetu. Virus COVID19 nas je sve paralisao i nije moguće uopšte razmišljati o takmičenjima, a tek ih organizovati - zaključio je predsednik regionalne lige.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi