RADONJIĆ IPAK NIJE USPEO Bahčešehir imao šut za pobedu, pa posle neverovatne drame ostao bez trofeja (VIDEO)

21:00 | 24-04-2024

Košarka 0

Košarkaši Hemnica osvojili su FIBA Evropa Kup, pošto su u gostima poraženi od Bahčešehira posle produžetka, rezultatom 105:95, a do pehara su došli jer su u prvom meču finala savladali istanbulski tim 11 razlike (85:74), pa su ukupnom skoru bili bolji od čete Dejana Radonjića (180:179)

KK Crvena zvezda
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Viđen je neverovatan meč u Istanbulu, pravi rolerkoster, a na kraju je Butelj ostao sam na šutu za tri poena i imao je priliku da Bahčešehiru donese pehar. Ipak, francuski košarkaš je bio neprecizan, a na kraju su Nemci osvojili trofej u FIBA Evropa kupu. 

Imali su igrači Dejana Radonjića velikih +17 (55:38) na poluvremenu, pa se činilo da bi mogli da dođu do preokreta i da na kraju savladaju najprijatnije iznenađenje prvenstva Nemačke. Ipak, Hemnic se vratio u trećem kvartalu, nadoknadio je svih 17 poena minusa, pa se u poslednji kvartal ušlo rezultatom (67:67), što je Nemcima mnogo više odgovaralo.

NEMANJA BJELICA SE VRAĆA KOŠARCI Srbin odlazi kod bivšeg trenera Crvene zvezde, dobio novi posao

Ipak, ekipa Bahčešehira se nije predavala, nadoknadila je razliku i na kraju košem Bucelja izborila produžetak (95:84). Tu je Radonjićev tim imao i 16 poena prednosti, ali se na kraju Hemnic vratio, došao do prednosti u ukupnom skoru, preživeli su i otvoren šut Butelja i na kraju stigli do titule u ovom takmičenju.

Najzaslužniji za pehar je bio Kajami-Kin sa 29 poena, Krubali je dodao 12, a Lensdaun i Van Bek po deset. Kod turske ekipe je najbolji bio Bucelj sa 24 poena, Kel je upisao 21 poen, Tejlor 20, a Kavano 15.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading