Željko Obradović
Foto: EPA/EPA/ANDREJ CUKIC

Po novoj odluci Evrolige trener će imati na raspolaganju dva čelendža po meču, ali uz napomenu da prvi mora da bude upotrebljen pre poslednja dva minuta meča. U poslednjih 120 sekundi košarke sme da se iskoristi samo jedna provera sudijskih odluka, ali i tako je bolje nego što je bilo do sada!

Zanimljivo je i da će u novoj sezoni moći da se kontroliše daleko više situacija nego što je do sada bio slučaj - treneri će imati pravo da zatraže gledanje snimka i kako bi se utvrdilo da li je igrač fauliran pri šutu, odnosno koliko je vremena na satu preostalo za igru.

I arbitri koji sude Evroligu dobiće nešto drugačije instrukcije pred novu sezonu, pa će manje koristiti gledanje snimaka kako bi igra bila dinamičnija.

EVO KO SU FAVORITI ZA OSVAJANJE EVROLIGE Kladionice potcenile "večite" rivale, poznato na kom su mestu Partizan i Zvezda

Čini se da je promena koju je Evroliga napravila dobra, a sigurno će se prilikama da više utiču na ishod meča obradovati treneri Partizana i Crvene zvezde.

Željko Obradović i Duško Ivanović imaće priliku da malo više kontrolišu arbitre, što bi moglo da bude veoma značajno...

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading