nba
Foto: Profimedia

U ligi sa klubom ili sa reprezentacijom, gde god se pojavi igrom se izdvaja od svojih vršnjaka i privlači pažnju, pa je tako zapao za oko i NBA skautima, koji smatraju da ima šansu da uspe u najjačoj ligi na svetu. 

NBA skauti daju Topiću visoku poziciju na imaginarnom draftu, na kom su procene u skladu sa onim što se kasnije stvarno dešava - Džonatana Givonija, NBA Draft analitičar ESPN - a, smatra da Srbin zaslužuje 28. mesto. 

Još je jedan dečak sa naših prostora zanimljim američkim stručnjacima. U pitanju je Hrvat Andrija Jelavić, kog Givoni vidi  na 50. mestu. 

Topić ima 18 godina i igrač je Crvene zvezde, koja ga je poslala u Megu da se kali. Prethodno je igrao za Slodes i OKK Beogradu.

Kada je reč o reprezentaciji, on je predvodio juniorsku reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu, koje je odigrano letos, a na kom je izabran za MVP-a.

SRPSKI BISER KOJEG PRATE NBA SKAUTI On je elitni pik end rol organizator 

O njegovoj budućnosti je govorio i agent Miško Ražnatović.


- Nikola Topić je igrač Crvene zvezde, ali nije bilo izvesno da će dobiti više vremena. Odlučili smo da ostane u Megi i da igra 30+ minuta. Imaće dobru sezonu i videćemo šta će biti. Generalno, pošto je plej, mislim da bi bilo dobro da bude izabran na draftu i da ne ide odmah, već da sledeće godine igra godinu dana u Crvenoj zvezdi, jer će biti spremniji da igra nego sada. Na pripremama, protiv Kluža, koji je ekipa Evrokupa, umalo je imao tripl-dabl. Svake nedelje je sve bolji - rekao je i dodao:

- Razgovaram sa njim, mislim više nego sa bilo kim drugim u mojoj karijeri. Nešto veliko dolazi. On je sjajno dete, veoma pametan, veoma fokusiran. Verujem da će se u ovoj situaciji, gde nema plejeva, desiti nešto veoma veliko. Na neki način, ovo ime je nešto neverovatno. Nikola Peković, Nikola Jokić, Nikola Jović, Nikola Topić. Mogao sam da budem agent samo za „Nikole”.

BONUS VIDEO: 

@alo_portal EKSKLUZIVNO ZA ALO! Nole: Volim košarku, ali bolje da se držim reketa! Šampion u društvu šampiona. Novak Đoković ekskluzivno za Alo! sa veličanstvenog dočeka u Beogradu, govori s puno strasti 🎥| D. J. Bužić #alo #alodnevnenovine #novakdjokovic ♬ original sound - Alo_portal

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading