ŠOK TVRDNJE Poznati Hrvat tvrdi: Cibona se GASI
Foto: Promo/ABA liga/MZT Skopje Aerodrom/Danail Petrovic

Po informacijama koje stižu sa lica mesta, Cibona bi uskoro mogla da prestane da postoji! Takve vesti prenosi i Aleksandar Petrović, nekadašnji igrač ovog tima, kasnije uspešni trener zagrebačkog kluba i višestruki selektor Hrvatske. Čisto usput, brat najboljeg košarkaša koji je ikada nosio dres Cibone, Dražena Petroviča.

- Skupljajući jutros informacije o Ciboni (a u nedelji kada počinju prvenstvo Hrvatske i ABA liga) izvesno je da se velikom klubu, nekada dvostrukom prvaku Evrope, bliži neupitan kraj - napisao je na svom Tviter profilu Aco Petrović.

Cibona je bila šampion Evrope u sezonama 1984/85 i 1985/86, dok je njen dres nosio Dražen Petrović, jedan od najboljih evropskih igrača svih vremena.

Takođe, osvojena su dva Saporta kupa, jedan međunarodni Kup Koraća, jedan evropski Superkup i ABA liga - u sezoni 2013/14, kada je napravljena prava senzacija. Tada su do velikog iznenađenja na F4 u Beogradu Zagrepčane predvodili Dario Šarić i Džerel Blesingejm, a zanimljivo je da su u Beogradskoj areni dva hrvatska tima (Cibona i Cedevita, tada iz Zagreba) u polufinalu savladali dva srpska tima, Zvezdu i Partizan.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading