SPORTSKI DIREKTOR ABA LIGE O IZOSTANKU ZVEZDE Koga nema, bez njega se može
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

Košarkaški klub Crvena zvezda neće igrati na ABA Superkupu zbog izostanka trenera Duška Ivanovića za vreme trajanja tog takmičenja.

Povodom tog pitanja, sportski direktor ABA lige, Milija Vojinović je dao izjavu povodom neigranja crveno-belih. 

- Prošle godine, 14. septembra na skupštini u Baru je doneta odluka da se odigrava Superkup pred početak sezone 23/24. Po pravilnicima ABA lige, prvih osam ekipa učestvuje u SuperKupu. Crvena zvezda je nas obavestila pre mesec dana da su oni preuzeli neke obaveze, nisam siguran da su te obaveze preuzeli duže od godinu dana zbog prisustva stručnog štaba na seminaru trenera i turnira, koji igraju negde u Evropi. Na ovom turniru ovde učestvuju ekipe koje imaju trenere i učesnici su Evrolige i Evrokupa, tako da su oni ovde prisutni, bez ikakvih problema mogu da kažem da je odgovornost na klubu koji ovde nije došao. Koga nema, bez njega se može - rekao je Milija.

KONAČNO U DRESU VOLJENOG KLUBA Teodosić postigao prve poene u Zvezdi

Upitan je i za kalendar ABA lige koji je bio problematičan prethodnih godina.

- Razmišljali smo o tome i prethodnih sezona, gospodin Bokan je prisutan, kalendar takmičenja koji se usvaja na skupštinama tokom jula, on je već projektovan kako da se igra. Na prošloj skupštini je doneta odluka da će biti pomeranja, usklađenog kalendara, jednog ili dva, ako se plasira na F4. Ako se neko plasira u plej-of, što je nama predstavljalo zadovoljstvo, nadamo se da će dva predstavnika igrati Fajnal-for, kao i da će Budućnost i Cedevita ići do završnice Evrokupa. Igraće sinhronizovano ABA ligu i Evropu. Aba nije bila jedina, pošto je Španija jedina igrala i Evroligu i svoje domaće prvenstvo, Izraelci su imali pauzu, Francusko 17, Grčko je imalo 20-ak dana. Neke informacije koje dolaze u ABA ligu, odnosimo se selektivno, ovo su činjenice koje donosimo. Našli smo se te prošle sezone u toj situaciji, tako da je ta komunikacija počela s klubovima koji su bili u tom delu rostera. Oni nisu hteli da čekaju svoje protivnike u narednoj rundi plejofa, prošle godine je po prvi put bio plejof sa osam ekipa. To je novonastala okolnost, što je produžilo trajanje i završetak sezone - zaključio je Vojinović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading