Košarkaši Srbije
Foto: Privatna arhiva/Košarkaši Srbije

Rebrača je ocenio a je utakmica sa Italijom bila prelomna da se Srbija podigne na neki sledeći nivou, jer sva prvenstva ovakvog tipa daju neke nove zvezde poput Alekse Avramovića.

On ne smatra da su sudije na jučerašnjoj utakmici bile na visini zadatka, ali da to, kaže, svakako ne umanjuje činjenicu da su Nemci bili bolji tim, koji je odigrao odlično tokom celog prevnstva i koji je imao više iskustva u zadnjim momentima.

"Mi uvek želimo da idemo u finale, samo moramo da budemo ujedinjeni i da podržimo te momke koji se pojave. U ove momke se na početku nije verovalo, a oni su došli do finala. Mi moramo mnogo više da radimo i mnogo više da budemo posvećeni na svim nivoima", naveo je on.

Rebrača smatra da je neophodno je raditi na mlađim kategorijama i mlađim igračima koji će da se razvijaju i kasnije igraju za reprezentaciju, kako bi budućnost košarke u Srbiji bila na višem nivou, .

"Mi moramo da imamo naš sistem i našu ligu. U ovom momentu mi je nemamo na tom nivou da sve srpske ekipe igraju u jednom takmičenju, to je fakat, i to moramo da menjamo ako želimo košarku na mnogo višem nivou i ako želimo mlade igrače koji će da se razvijaju i kasnije igraju za tu reprezentaciju", istakao je on i čestitao igračima i treneru Svetislavu Pešiću na ostvarenom uspehu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading