Aleksandar Sekulić
Foto: Printscreen/Printscreen

Košarkaši Slovenije igraju protiv Italije u meču za sedmo mesto.

Trener Aleksander Sekulić je istakao da je ponosan na rezultat svog tima.

- Prvo, ovo Svetsko prvenstvo je izuzetno zahtevno. Ima mnogo kvalitetnih ekipa i izuzetno kvalitetnih igrača. Nema loših timova ovde kako bismo mogli da kažemo da ćeš svaku utakmicu da dobiješ. Što se tiče naše igre, mislim da u odnosu na sve probleme koje smo imali zbog povreda, možemo biti ponosni na rezultat koji smo postigli ali uvek postoji neka želja da možeš da napraviš više. Mislim da smo igrali dobru i lepu košarku i falilo nam je malo sreće - rekao je Sekulić za Tanjug, i dodaje da je njegov tim imao problema jer nisu na ovaj Mundobasket došli u kompletnom sastavu.

- Edu Murića smo izgubili ranije u toku sezone, a Vlatka Čančara na pripremnom meču u Grčkoj. Teško je jer Vlatko jedan od najvažnijih igrača uz Luku Dončića. Igra u NBA sa vašim Jokićem u Denveru. To je za nas bila manja katastrofa ali smo ušli u to bez alibija. Ušli smo u prvenstvo bez alibija, tražili smo rešenja i igrači koji su dobili priliku su to iskoristili na najbolji mogući način - istakao je Sekulić.

DRAGIĆ SE PRIDRUŽIO BLAŽIČU Nema sumnje, navijaću za Srbiju

Najbolji Slovenački košarkaš Luka Dončić još jednom je pokazao lojalnost prema reprezentaciji.

- Ja sam selektor i nijednu stvar ne uzimam lično, ni kad mi igrač otkaže ni kad mi potvrdi da će igrati za reprezentaciju. Dončić ovim pokazuje koliko voli svoju državu i vraća ono što je dobio od nje. Tu pokazuje i svoju veličinu - konstatovao je.

Dodao je i da je pobeda Srbije nad Litvanijom bila

- Srbija igra izvanredno, ali nisam imao prilike puno da ih gledam. Gledao sam možda dve utakmice a jedna je bila sa Litvanijom. To je bila možda najbolja utakmica prvenstva. Igrali su pametno u odbrani, sa velikom energijom i izdominirali su u meču protiv možda i najprijatnijeg iznenadjenja prvog dela šampionata, Litvanaca. Oni su na kraju krajeva dobili i Sjedinjene Američke Države - izjavio je selektor Slovenije.

Slovenci će vizu za Pariz morati da obezbede kroz kvalifikacije.

- Ne samo interesantnih nego i kvalitetnih ekipa će biti u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Neće biti problema tu kako imotivisati igrače, jednostavno treba naći najbolji mogući tim i naći način kako se kvalifikovati. Svima nama je velika želja da odemo na Olimpijske igre, to bi za Sloveniju bila druga u istoriji za košarkaški tim i svakako imamo veliki motiv - kaže Sekulić i dodaje da sistem takmičenja i nije toliko loš.

- Ne bih polemisao o sistemu takmičenja. Mislim da sistem i nije toliko loš. Bio sam prisutan na dva Svetska prvenstva 2006. i 2010. godine, gde smo odigrali na primer pet utakmica za redom. Svi bi želeli koji dan više pauze ali je u principu teško naći idealan sistem koji bi bio dobar za sve. Da nemaš utakmicu svaki dan, nego da imaš bar dan pauze, to je dobra stvar - zaključio je Sekulić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading