Južni Sudan
Foto: EPA/EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

Apsolutno najzaslužniji za ovakav epilog meča bio je Karlik Džons koji je postigao 26 poena, upisao 15 asistencija i 7 skokova, zabeleživši indeks korisnosti 40.

Kao što je poznato, na Olimpijskim igrama ima mesta samo za jednu afričku selekciju sa Svetskog prvenstva, najbolje plasiranu - taj uspeh je ostvario Južni Sudan. 

Bila je ovo treća pobeda Sudana u pet utakmica.

"U igri" za prolaz u Pariz do ovog kola bio je i Egipat koji u neizvesnoj završnici poražen od Novog Zelanda 88:86.

 

 

Za plasman na Olimpijske Igre Egipćanima ne samo da je bila potrebna pobeda, već ubedljiva - od 23 poena razlike, tako da će šansu za prolaz na OI, kao i Novi Zeland, tražiti kroz jedan od kvalifikacionih turnira. 

PEŠIĆ ZAKAZAO TRENING, A ONDA DOŠLO DO PROMENE Košarkaši Srbije hteli posle poraza da treniraju do 11 sati uveče

U konačnom poretku, da su Južni Sudan i Egipat eventualno bili na skoru 3-2, gledala bi se koš razlika koja je, nakon ubedljivog trijumfa Južnog Sudana, svakako bila na strani ove selekcije.

Pored Džonsa, koji je apsolutno obeležio utakmicu, u pobedničkim redovima istakli su se oni od kojih se najviše i očekivalo da "povuku" ekipu.

Marial Šajok je doneo ekipi 18 poena, Nuni Omot 17, Venijen Gabriel 15, a Majok Deng 10 poena.

To je kvartet koji je, uz Džonsa, ostati upamćen kao najzaslužniji za istorijski uspeh selekcije ove mlade države (postoji tek od 2011. godine). 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.      

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading