Mundobasket
Foto: Promo/FIBA

Na svu sreću, brzom reakcijom lekara košarkaš Saragose je brzo operisan u Manili posle utakmice Srbija – Južni Sudan i sada se oseća dobro. Jedan od najzaslužnijih za ekspresno rešavanje potencijalno tragične situacije bio je lekar srpske reprezentacije dr Dragan Radovanović. 

U izjavi za Sport klub dr Radovanovć je detaljno opisao šta se dogodilo Simaniću posle udarca laktom nakon duela sa Nunijem Omotom.

-Boriša Simanić je na samom kraju utakmice dobio jedan zaista jak udarac laktom u predelu levog bubrega. Taj udarac je napravio ozbiljnu povredu bubrega sa krvarenjem u mokraćne kanale i u zatrbušni prostor u okolini bubrega. Odmah mi je bilo jasno posle udarca i posle nekih simptoma koje je pokazao Bora da se radi o teškoj povredi bubrega i hitno smo ga prebacili u bolnici. Tamo su urađene sve dijagnostičke procedure da bi se utvrdio stepen povrede i krvarenja. Naravno, posle određenih priprema urađen je operativni zahvat - opisao je dr. Dragan Jovanović. 

NAPRED "ORLOVI" Navijači Srbije u Manili uz "Bože pravde" čekaju važan meč sa Italijom na Mundobasketu (VIDEO)

Sve je dobro prošlo…

-Najveća briga pred operaciju bila je da li će postojati mogućnost da se sačuva bubreg i na sreću je ta mogućnost postojala. To je operativnom procedurom i urađeno. Postoperativni tok sada ide zadovoljavajuće. Dvaput sam ga posetio u bolnici. Kontrolni rezltati krvi su dobri, ponašanje drenova je dobro i svi aspekti pacijenta koji se prate posle operacije su zadovoljavajući. Naravno, nastavićemo da ga pratimo. On je u intenzivnoj nezi u bolnici, a radi se o najboljoj bolnici u Manili. Tu bolnicu je i FIBA i odredila za lečenje svih učesnika Svetskog prvenstva. Ima svu potrebnu negu, lekove i sve ostalo što mu je potrebno. Očekujemo da se Bora dobro i brzo oporavi - rekao je lekar “Orlova”.

Oporavak teče dobro.

-On je mlad, zdrav čovek, nije bolesnik. On je povređen, a u suštini je zdrav, pa očekujemo da njegovi mehanizmi zarastanja budu bezi i efikasni i da čitav postoperativni tok prođe dobro - zaključio je dr Dragan Jovanović. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading