Đanmarko Poceko
Foto: EPA/EPA

Košarkaši Italije su se plasirali u narednu rundu takmičenja pobedivši Filipine rezultatom 90:83.

Oni su tako obezbedili drugo mesto u Grupi A, iza Dominikanske Republike koja je imala maksimalan učinak.

Podsetimo, Dominikanska Republika i Italija se ukrštaju sa našom grupom, tako da su upravo oni najverovatnije rivali našoj reprezentaciji.

Trener italijanske reprezentacije, Poceko osvrnuo se na utakmicu koju su njegovi izabranici pobedili.

- Čestitam ekipi Filipina, uradili su fantastičan posao, ne samo danas. Treba da budu ponosni na svoje igrače. Izgubili su sve utakmice, ali su se sjajno borili. Klarkson je velika zvezda, ali se sjajno ponašao i to me je iznenadilo. Igra sa mnogo emocija... Na prvom meču je bio mnogo tužan posle pete lične - smatra Poceko.

SVE O MUNDOBASKETU Raspored i tabele Svetskog prvenstva

Osvrnuo se i na svoj tim.

- Volim moje igrače. U hotelu posle poraza od Dominikane hteo sam da skočim iz hotela, ali na sreću ne mogu da se otvore prozori. Ali siguran da bi me neko od Filipinaca sačekao da sam uspeo da skočim i spasao. Mnogo sam patio, ali imam sjajne igrače i volim svakog od njih. Volim i predsednika Saveza, poslednja tri dana me je tretirao kao otac sina. Nismo imali laku grupu... I zato se voli košarka, ne zbog putovanja i priča o sistemu.

"Azuri" će imati dva dana pauze.

- Mnogo će nam značiti, mnogo. Moramo da se odmorimo, neki su mnogo igrali večeras. Takođe moramo da iskoristimo to vreme da popravimo neke stvari koje nisu radile kako smo hteli... Ali lopta nam se dobro kretala za razliku od prošlih utakmica - dodaje Poceko.

Govorio je i o utakmici protiv Srbije u narednoj fazi takmičenja.

- Protiv Srbije igraćemo našu normalnu košarku, znamo da su oni veliki tim. Malo ćemo odmoriti, popiti nekoliko piva i onda od sutra misliti o Srbiji - zaključio je Poceko.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading