Nikolas Batum
Foto: EPA/EPA-EFE/MAST IRHAM

Francuzi su se nadali da mogu do medalje, ali će ipak igrati razigravanje za plasman od 17. do 32. mesta.

Nakon ovog fijaska, oglasio se Nikolas Batum  koji je pozvao sve na odgovornost za rezultatski debakl.

- Još sam vruć… Veliko razočaranje. Mentalno smo se slomili. Oni su i fizički bili superiorniji. Nismo igrali timski. Nismo uspeli da im pobegnemo i da im se odlepimo. Ovaj meč je ogledalo onoga što nam se dešavalo poslednjih pet ili šest nedelja. Mi smo jako dobar tim i pokazivali smo to prethodnih godina, ali sada bi svi trebalo da stave prst na čelo zbog svega što se dešavalo ovog leta. Igrači, treneri, savez - rekao je Batum nakon poraza.

Smetao mu je razlog odstranjivanja lidera tima Tomasa Ertela, samo zato što igra u Rusiji.

- Da se tek tako lišavamo nekih igrača, da gubimo košarkaše zbog politike… Nije mi jasno. Svi bi trebalo da budemo posvećeni uspehu reprezentacije. Baš me briga za svetsku politiku, hoću da Francuska ima najbolju moguću reprezentaciju.

Doveo je u pitanje igranje na Olimpijskim igrama  u Parizu sledeće godine.

- Ovo je moje poslednje svetsko prvenstvo. Žrtvovao sam mnogo leta za ovaj dres i nije mi žao. Nismo smeli da se odreknemo pojedinih igrača… Godinama smo bili zajedno, pravili nešto… Jeste, mi igrači smo zeznuli ovde. Ali mnogi ljudi bi trebalo da se preispitaju. Ostalo mi je još godinu dana u dresu Francuske. Svi su nam potrebni sledećeg leta u Parizu. Svi! I najbolji mogući uslovi. Uprksao sam svoj poslednji Mundobasket i to me baš boli. Zato me ne interesuje politika i želim najjači mogući tim narednog leta na Olimpijskim igrama - poručio je Batum.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading