Davis Bertans
Foto: EPA/EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Reprezentativac Letonije i igrač Oklahome, Davis Bertans, govorio je za portal "Eurohups" o Partizanu, svom nacionalnom timu na Mundobasketu, kao i očekivanjima u novoj NBA sezoni.

I dalje ga hvataju žmarci dok gleda utakmice crno-belih.

- O čoveče... Samo gledanje utakmice, posebno u plej-ofu, čak i na TV, dobijao sam žmarce. Svaki put kada vidim tako nešto, vrate mi se sećanja kada sam se vratio posle povrede prednjeg ukrštenog ligamenta i druga utakmica mi je bila u Top 16 fazi protiv Makabija u Areni. Sve te emocije krenu da mi naviru - prisetio se Bertans, koji je sa Partizanom osvojio tituli u  ABA ligi, tri titule u Superligi Srbije i jedan Kup Radivoja Koraća.

Što se tiče Letonije, smatra da treba igrati od utakmice do utakmice.

- Išli smo utakmicu po utakmicu još od početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. To je radilo za nas. Plan je da tako nastavimo i tokom turnira. Ako dobijemo sledeću utakmicu super, ako ne, probaćemo narednu - kaže Davis.

Letonci su dobro otvorili prvenstvo, ubedljivo su savladali Liban 109:70, ali naredni protivnik im je Francuska, koja trenutno izgleda kao "ranjena životinja", nakon debakla od Kanade.

- Bili bi na oprezu i da nisu izgubili. Ne smatram da moramo nešto posebno da menjamo. Sa istim načinom razmišljanja kao i dosad ćemo izaći na teren protiv Francuske. Sve i da su pobedili, bila bi to ista Francuska. Naravno, sada se suštinski susreću sa eliminacijom, ali mislim da bi igrali isto kakav god daje bio ishod utakmice sa Kanadom. Svesni su da su opasan tim. Moramo da se posvetimo sebi i načinu na koji ćemo upravljati igrom. Uvodni minuti će biti važni. Morate da budete spremni za fizički naporan duel. Da pogodimo šuteve, iskoristmo naše prednost i budemo spremni da uđemo u kontakt u odbrani protiv njihovih visokih igrača - naglasio je Bertans.

Oklahoma je ekipa koja veruje internacionalnim igračima, a Davis kaže da će uraditi sve što trener bude očekivao od njega.

 - Moja uloga se uvek menjala sa razlogom, u zavisnosti od toga šta tim očekuje i hoće od mene. Ja uvek pokušavam da se prilagodim. Šta god trener bude tražio od mene ja ću probati da uradim.  Svi znaju da kakva god da mi je uloga, ja ću uvek dati sto posto sebe na terenu. Kakva god da je rola, ja ću probati da je odigram najbolje što mogu - odlučan je bivši igrač crno-belih.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading