Sale Đorđević
Foto: EPA/EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

Košarkaška reprezentacije Srbije pobedila je Kinu sa 105:63 na startu Mundobasketa u Manili, a selektor azijske ekipe, slavni srpski trener Aleksandar Saša Đorđević, kaže da je za njega ovaj meč bio i te kako emotivno iskustvo.

Nije se lepo provela Kina danas, a sigurno je najteže bilo Saši Đorđeviću koji predvodio tim protiv svoje Srbije.

Sam je posle meč priznao je ovo bila jako emotivna utakmica, te da želi Srbiji uspeh na Mundobaketu.

- Emotivna utakmica za mene, znate odakle sam i šta sam sve prošao sa ovim momcima. Mnoge od njih sam i selektirao, i trenirao i ponosan sam u kakve su ljude i igrače stasali kako su napredovali. Želim im sreću, da odu do kraja, mislim da mogu, ali biće teško za sve. A mojim igračima govorim svaki dan da me vole kao što ja volim njih - rekao je trofejni selektor.

Srbija - Kina

AP Photo/Aaron Favila

 

 

- Sjajna utakmica za Srbiju, svi su spremni na visokom nivou. Moji momci su se borili, dobro smo otvorili utakmicu, ali kada stvari nisu dobro išle, nismo odgovorili kako treba. Kao da smo spustili ramena..Srbija je vršila i vršila i vršila pritisak i ovo je očito bila laka utakmica za njih. Za nas Svetsko prvenstvo počinje od ovog trenutk, možda nije realan rezultat na kraju, ali nećemo odustati bez borbe do kraja turnira - jasan je slavni košarkaš.

Podsetio je Sale i na to kako se uči iz poraza.

- Kada sam bio trener Srbije, igrali smo četiri puta sa SAD, tri puta smo izgubili, četvrti put smo dobili. Treba da učite i učite, i onda će biti bolje. Moji igrači daju sve od sebe, rade baš jako i mnogo, ali moramo da dignemo glave i radimo još više. Prvi put smo se susreli sa nekim ovakvim rivalom na ovakvom takmičenju - zaključio je Đorđević.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading