Košarka Srbija
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!


Srbija i Kina se sastaju u subotu u Manili od 14 časova u prvom kolu grupe B na Svetskom prvenstvu. Srpski košarkaši se i dalje navikavaju na uslove u Manili. 

- Osim što je gužva ogromna i vlažnost vazduha velika, sve ostalo je odlično. Sjajni su uslovi u hotelu i u dvoranama, ljudi su nas primili sjajno, trude se da nam pomognu. Svi su nas dočekali odlično i za sada, prvi utiisci su super, sjajno - izjavio je Gudurić posle treninga.

Prvi meč na šampionatu Srbija će igrati protiv Kine. Biće to duel selektora Pešića sa jedne i Aleksandra Đorđevića sa druge strane. 

- Dobro je što smo pre nekoliko dana igrali utakmicu tamo. Mnoge igrače nismo poznavali, i dobro je što smo odigrali taj meč kako bismo videli odakle nam preti najveća opasnost. Broj jedan je kontakt igra i fizička igra sa njihove strane i dosta pod znacima navoda tuče. Mi se spremamo, dobro smo radili i imamo vremena da se i odmorimo uoči meča. Spremni dočekujemo duel - rekao je Gudurić i dodao da ne postoji laka grupa na ovom šampionatu, iako mnogi našu opisuju kao takvu.

PEŠIĆ JE STARA ŠKOLA Gudurić optimista pred start Mundobasketa

FIBA

 

 

- Grupa nije laka. Košarka je jako zanimljiv sport, jer se nikada ne zna, pogotovo na ovakvim turnirima. Jedna utakmica i sve može da se dogodi. Ima mnogo dobrih igrača. Nije realno ono što smo pobedili Portoriko sa onoliko razlike, ali ćemo videti kako će se to pokazati. Videli smo prošle godine da to ništa ne znači. U grupi smo bili dominantni, pobeđivali sa 20, 30 razlike pa je došla ta Italija. Svaka utakmica je priča za sebe - konstatovao je košarkaš Fenerbahčea.

Gudurić je nastupao za selekciju Srbije na prethodnom EP.

- Meni je iskreno malo lakše ove godine od početka priprema, što se tiče sistema van i na terenu. Mi koji smo bili tu prošle godine, potrudili smo se da mlađim saigračima koji su prvu put sa nama da im pomognemo. Mislim da smo uradili sjajan posao. Svi smo zdravi i spremni dočekujemo Kineze - rekao je srpski košarkaš, a potom i prokomentarisao trenutnu šutersku formu.

- Na treningu je dobro, na utakmicama loše. Nadam se da će biti dobro na kraju - zaključio je Gudurić.

Srbija se na Svetskom prvenstvu nalazi u grupi zajedno sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading