SALE ISKRENO "Čast je igrati protiv Srbije, biće mnogo emocija"
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Na početku se zahvalio KS Kine i Jao Mingu na prilici da predvodi Kinu na Mundobasketu. 

- Od prvog dana ovi momci su sa našim kapitenom na čelu su me dočekali otvorenih ruku, mene i moj tim. Ne mogu da opišem koliko sam srećan zbog ove prilike koje su mi dali Jao Ming i Košarkaški savez Kine. Ovi momci daju sve od sebe i mi dajemo sve od sebe da izvučemo najbolji mogući rezultat na ovom Svetskom prvenstvu.

Pričao je i o značenju igranja protiv Srbije.

- Za mene je čast da izađem na teren i budem trener Kine protiv moje zemlje. Biće mnogo emocija. Ali kao što volim da kažem emocije su naši neprijatelji i moramo da ih suzbijemo da bismo bili dobri. Biće ovo jedan od najtežih mečeva na Svetskom prvenstvu. Oni su kvalitetan tim, sa jakim nogama, jak fizički... Već smo igrali sa njima i znamo ih, ali biće ovo jako težak meč - rekao je nekada naš trofejni selektor.

Nadaju se u Kini da bi mogli da dobiju neke nove zvezde nakon Mundobasketa.

- Kao što volim da kažem na velikoj sceni kao Svetskom prvenstvu je prilika svakom igraču da se pokaže u najboljem svetlu. Košarku je atletski deo sporta mnogo promenio i takva će se košarka igrati na Svetskom prvenstvu. Vidimo kakvi su timovi uspešnih timovi, tu je mnogo igrača koji su veliki, visoki. Mi smo tim i moramo da izađemo na teren kako bismo videli kakvi smo u odnosu na druge timove - istakao je Đorđević i naglasio da ne želi da priča o ciljevima, prioritetima.... 

Misli se i o plasmanu na Olimpijske Igre u Parizu.

- To je jedna od stvari o kojoj mislimo, ali to je tu i ne možemo ništa tu da kalkulišemo. Tu smo da igramo najbolje moguće. Ali mislim da je svim timovima ovde prvi cilj odlazak na Olimpijske igre. To je nešto najdivnije, da neko može da reprezentuje zemlju na Olimpijskim igrama. Na Svetskom prvenstvu i takvim takmičenjima neophodno je mnogo sreće. Potrebno je da ste dobri, da igrate dobro, ali je potrebno i mnogo sreće - naglasio je Saša.

Na kraju je govorio i o rivalima u grupi.

"Sva tri rivala su jako, jako dobri timovi i teški rivali. Mi želimo da njima budemo jako težak rival. Sudan za mene nije iznenađenje što su ovde, dolaze sa atletski jakim timom, Prvo igramo sa Srbijom koju mnogo poštujem i koja je jedan od favorita za medalju. Kada je bila i stara Jugoslavija i kada smo uzimali zlata gubili smo od Portorika. Oni su uvek nezgodni, vole da igraju protiv velikih ekipa. Ali ja hoću da mislim o nama, a ne o njima", završio je Đorđević svoje obraćanje. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading