Košarkaši SAD
Foto: EPA/EPA

 

Kada je selektor SAD Stiv Ker objavio spisak igrača za Svetsko prvenstvo, mnogi su smatrali da to nije previše kvalitetan sastav. Ipak, Amerika je još jednom pokazala moć, pošto je razbila Grčku u prijateljskoj utakmici sa 108:86 (32.17, 20:24, 33:26, 23:19).

Jesu ovo pripremni mečevi, ali sastav trenera Golden Stejta deluje veoma snažno i šalje jasnu poruku rivalima da je spreman da ide do kraja na predstojećem Mundobasketu koje se održava u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Ovaj meč bio je rešen praktično posle prvih 10 minuta kada su Sjedinjene Američke Države došle do ubedljivih +15 - 32:15. Da pre svega napad sjajno funkcioniše potvrdilo se i u trećoj četvrtini u kojoj je ova selekcija brojala do 33.

Košarkaši SAD

EPA

 

Najefikasniji u pobedničkoj reprezentaciji bio je Entoni Edvards koji je postigao 21 poen, pratio ga je Kem Džonson sa 13. U selekciji Grčke po 12 poena poistigli su Nikos Rogavopulos i Panajotis Kalaicakis.

Amerika će u sklopu priprema odigrati još samo utakmicu protiv Nemačke, dok će "heleni" sutra igrat protiv istog rivala.

SAD i Grčka se nalaze u istoj grupi na Svetskom prvenstvu (25. avgust - 10. septembar). Pored njih tu su još Jordan i Novi Zeland.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading