ALIMPIJEVIĆ FASCINIRAN OBRADOVIĆEM Neverovatna je njegova energija, harizma, posvećenost, uvek izađe u susret
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Alimpijević je tada imao višak slobodnog vremena posle razlaza sa Zvezdom i iskoristio ga je na najbolji mogući način - da uči od najboljeg u ovom poslu.

O tome kako je proveo tih sedam dana u Istanbulu i koliko je toga mogao da nauči od velikog Žoca novi trener Bešiktaša pričao je u novoj epizodi podkasta kod nekadašnjeg košarkaša Mileta Ilića.

Na onstataciju Ilića da je danas sve manje trenera starog kova koji su željni da podele znanje mlađim kolegama, Alimpijević se dotakao tog iskustva sa Obradovićem.

PRVO OBRAĆANJE PEŠIĆA POSLE "TAJNIH" PROVERA Još se uigravamo, imamo jednu problematičnu situaciju

 

 

-Prvo, ljudi nisu spremni da dele svoje znanje tako otvoreno. Druga stvar - vreme. Mi smo postali, nažalost, robovi. Verujem da sada treneri, onako, kad završe sa svojim obavezama hoće samo malo da odmore, da posvete, to malo vremena svojoj porodici. Gde će on sad da edukuje nekog tamo sad mladog trenera. Moram da ti kažem kada se nađeš na tim nekim seminarima, sa ljudima, i kada počneš da pričaš sa tim trenerima, tačno vidiš ko želi da deli znanje - rekao je Alimpijević pa pomenuo Obradovića kao najbolji primer vrsnog znalca i nekoga ko je uvejk spreman da podeli znanje.

ALIMPIJEVIĆ FASCINIRAN OBRADOVIĆEM Neverovatna je njegova energija, harizma, posvećenost, uvek izađe u susret

 

 

-Ja sam bio kod Željka. Zvao sam i pitao sam, u trenutku kada sam završio u Zvezdi - pošto sam imao višak slobodnog vremena - pozvao sam i pitao da li je moguće da se dođe, da se gledaju treninzi u Fenerbahčeu. U tom trenutku je to bilo sedam do deset dana, ne znam koliko sam beše bio... To ne može da stane u 15 klinika, to vreme sa njim na treningu, van treninga, u kancelariji, na pripremama. To je čovek koji ti zaista daje sve što želiš da čuješ. Neverovatna je ta energija, njegova harizma, posvećenost, da ti izađe u susret oko svega što apsolutno nema potrebu. To je nešto zaista posebno - u superlativu je Alimpijević pričao o aktuelnom treneru Partizana.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading