Kokoškov
Foto: EPA/EPA-EFE/CJ GUNTHER

Smenjivali su selektora novinari iz Slovenije još pre početka Mundobasketa, te je potrebu da se oglasi osetio i sam predsednik istog Matej Erjavec.

On nije štedeo reči na račun slovenačkih novinara, ali je i otkrio zašto Igor nije došao da predvodi tim, ili pak bude u stručnom štabu kao savetnik.

- Vi novinari uvek nešto saznate i postavljate pitanja, a ja vam dajem odgovore. Ne želim ništa od vas da krijem, jer znam da ako budem krio, da će biti gore, jer se sve sazna pre ili kasnije. Tako se saznalo da želimo Igora ponovo u reprezentaciji. Razgovarali smo sa njim u tom pravcu. On nije mogao ove godine, i to je jedina istina - kazao je Erjavec i potom konkretnije objasnio da je zapravo Atlanta "kriva" što nije uz Sloveniju.

- Preselio se u drugi klub, treći u poslednje tri godine u NBA, i njegova želja je bila da se skrasi u jednom klubu. U ovom trenutku, nije mogao da bude uz reprezentaciju, niti kao savetnik, ni mentor, ni psiholog, jer jednostavno nema vremena za to - objasnili su iz Košarkaškog saveza Slovenije.

Erjavec ističe da oni "imaju selektora koji ih je odveo na Olimpijske igre, Evropsko prvenstvo i Svetsko prvenstvo" i da poštuju dogovor sa njim, dodavši da su sigurni da je "pravi čovek za taj posao".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading