TU SAM ZA SVE ŠTO TREBA Gudurić za Alo! o novoj ulozi u reprezentaciji
Foto: Privatna arhiva

Kada je Svetislav Pešić saopštio spisak igrača za Svetsko prvenstvo, osim izostanka Nikole Jokića, za oko je zapala i činjenica da će Srbija igrati bez klasičnog plejmejkera.

Jedan od onih koji će dosta vremena provesti na poziciji "keca" je Marko Gudurić koji je za Alo! objasnio da mu to neće predstavljati problem, naročito kada se ima u vidu da je u Feneru veći deo sezone imao ulogu organizatora igre.

Kakva su očekivanja?

- Od Srbije svi uvek očekuju borbu za medalju, ali rano je još pričati o tome. Čekamo prvi trening i da vidimo u kakvom su stanju saigrači - oprezan je Gudurić.

Koliko može da bude dodatni motiv za vas što nema igrača od kojih se očekivalo da budu okosnica?

- Nevezano za njih, moj motiv je uvek najveći kada god igram, bilo to za Srbiju, za klub ili kada igram na igralištu iza kuće. Uvek želim da pobedim i da dam maksimum. Mislim da svako od nas ima to u sebi, jer da nema ne bi bio ovde - jasan je 28-godišnji košarkaš rođen u Priboju.

Košarka Srbija

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Možda ćeš na prvenstvu više igrati na poziciji pleja?

- Pričao sam sa njim (Svetislavom Pešićem), i ja to očekujem. Igrao sam i u Fenerbahčeu na poziciji plejmejkera, tako da što god treba, tu sam, prilagodiću se - objasnio je Gudurić za Alo!

Da li stižeš da ispratiš dešavanja u Crvenoj zvezdi?

- Sve se brzo dešavalo. Nešto sam ispratio, ali nisam imao puno vremena. Svakako da nije moje da pričam, pošto ću ja igrati protiv njih, ali mislim da su obavili dobar posao - zaključio je Gudurić.

Podsetimo, izabranici selektora Svetislava Pešića smešteni su u Grupu B zajedno sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom.

Takođe, košarkaši Srbije igraće u Manili na Filipinima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading