Uroš Nikolić
Foto: Profimedia/Profimedia

 

Povratnik u Košarkašku ligu Srbije, Radnički iz Kragujevca, rešio je problem nastao dugom KSS za neke kazne u prethodnoj sezoni i u rodni kraj vratio Uroša Nikolića (36), centra koji može da igra i četvorku i peticu.

Uroš Nikolić

Alo!/Aleksandar Đorđević

 

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije, koji je sa selekcijom 2007. osvojio Evropsko prvenstvo, vratio se iz Švajcarske, gde je u prošloj sezoni igrao za vicešampiona te zemlje Friburg. Bez obzira što je, svakako, na zalasku karijere, igrač sa velikim iskustvom i uspešnom karijerom biće veliko pojačanje za Kragujevčane.

Zbog povrede iz Zvezde

Nikolić je u bio jedan od najboljih igrača, a onda je usledila reorganizacija.
- Bio sam povređen, propustio sam pripreme za drugu sezonu, a posle nisam imao značajniju minutažu i ulogu u ekipi, pa sam otišao u Skoplje.

U dosadašnjem delu karijere promenio veliki broj klubova, pa i zemalja. Ponikao je u Slogi iz Batočine, potom igrao za Zastavu iz Kragujevca, a finalni glanc u mlađim kategorijama dobio je u Vršcu. Seniorsku karijeru otpočeo je u Megi, nastavio u Krki iz Novog Mesta, pa u Crvenoj zvezdi, MZT iz Skoplja, Radničkom iz Kragujevca, Igokei iz Laktaša, sledi epizoda u Poljskoj - u dva navrata u Turovu iz Zgoželeca i jednom u Vilski Morskijeu iz Ščećina. Zatim odlazi u švajcarski Monte, pa u belgijski Monsa i na kraju povratak u Švajcarsku, najpre u Vevej, a potom u Lugano, Spineli i pomenuti Friburg. Sa Krkom je osvojio prvenstvo Slovenije, čime je prekinuta dominacija Olimpije, a sa Turovom je bio prvak Poljske.

Uroš Nikolić

Alo!/Marko Metlaš

 

Ipak, kako kaže, najdraže mu je bilo u Zvezdi.

- U prvoj sezoni smo imali mnogo mladih igrača. Zbog različitih problema borili smo se i izborili za opstanak. To je najdraža sezona (2010/11) u mojoj karijeri - kategoričan je Nikolić.

U jednom razgovoru za Alo! Nikolić je rekao da će kada se vrati u Srbiju da igra rekreativno, za neki manji klub, možda za njegovu Slogu, ali plan je promenio. Prvo Kragujevac, a Batočinci će morati malo da sačekaju.
Predrag Parezanović

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading