ACB liga izdala saopštenje zbog uvreda na račun Jabuselea
Foto: EPA/EPA-EFE/Daniel Gonzalez

- ACB izražava duboko žaljenje zbog skandiranja navijača tokom meča Huventud - Real, u kojem je posebno ciljan Geršon Jabusele. Sudije su snimile incidente i to su napisale u izveštaju, a protiv navijača će se podneti i prijava koju će ispitati komisija takmičenja. ACB liga će podneti izveštaj i u agenciji za borbu protiv nasilja - navedeno je u saopštenju.

Jabusele se našao na udaru iako ovog puta nije on bio taj koji je izazvao incident, već centar Huventuda Ante Tomić. Hrvatski centar igrao je leđima protiv Francuza, a onda ga je prilikom okreta udario laktom u glavu. Jabusele je pao kao pokošen, a kad se pridigao, odmah se povukao i odbio sukob, dok je Tomić zaradio nesportsku ličnu grešku. Posle toga su navijači domaće ekipe horski vređali Jabusela i to se ponovilo u nekoliko navrata. 

Navijači Huventuda su vređali Jabuselea i pre incidenta, a na tribinama je bilo i transparenata sa porukama da Francuzu nije mesto na parketu već u ringu, jasno aludirajući na njegov sramni rvački napad s leđa na košarkaša Partizana Dantea Eksuma tokom četvrfinalne serije Evrolige. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading