DOČEKANI SVETSKI ŠAMPIONI Ostaće upamćeno da smo pobedili Amerikance u finalu
FIBA

Srpski tim je u finalu turnira u Beču osvojio šestu titulu pobedom protiv SAD 21:19, nakon što su Amerikanci imali prednost 19:15. 

-Mislim da smo predstavljali zemlju na pravi način, na terenu i van terena. Ponosan sam na saigrače i stručni štab, ovo je možda bilo najjače prvenstvo do sada. Nadam se da se opet vidimo posle Evropskog prvenstva u septembru - istakao je kapiten Dejan Majstorović na konferenciji za medije u Kući košarke.

Njemu je zlato u Beču peto svetsko sa basket selekcijom Srbije, a ukupno 12. medalja na velikim takmičenjima.

MVP šampionata Strahinja Stojačić rekao je da je bilo zadovoljstvo igrati pred punim tribinama srpskih navijača u Beču.

LEGENDA O DRAŽENU I DALJE ŽIVI Aco Petrović otkrio nepoznate detalje o slavnom bratu

-Ostaće upamćeno da smo pobedili Amerikance u finalu i vratili posle 19:15 za njih. Najteži trenutak je ona lopta posle šuta Fredeta koja nije ušla, izgledalo je kao da je trajalo pet-šest sekundi a bio je samo delić - istakao je Stojačić.

 

 

Selektor Marko Ždero, kome je ovo drugo trenersko zlato, rekao je da uspeh dodatno dobija na značaju jer je ovo bila i borba za Olimpijake igre.

-Svi ulažu mnogo, Amerikanci su došli sa NBA igračima. U finalu smo pravili neke greške, ali momci ovakvog karaktera uspeli su da to prevazidju i uzmu zlato. Ako ovako nastavimo mislim da ćemo skupiti poene da ne igramo kvalifikacije - istakao je selektor.

Na konferenciji za medije bila su i preostala dvojica članova šampionskog tima - Mihailo Vasić i Marko Branković.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović rekao je da je zlato basketaša najlepši način da se otvori leto, gde nam predstoje velika takmičenja.

 

 

-Ovi momci su šesti put šampioni sveta, uz jedno srebro, četiri evropska zlata, uz dva srebra, imaju i olimpijsku bronzu, retko ko može time da se pohvali - naveo je Danilović.

Prema njegovim rečima KSS značajno ulaže u basket 3X3, ali da to ništa ne bi imalo značaja doprinosa igrača i stručnog šzaba.

-Dubok naklon i veliko poštovanje, nadam se da ćemo se ovog leta videti još istim povodom.

Na pitanje nobinara da li KSS razmišlja o kandidaturi za domaćina Svetskog ili Evropskog prvenstva, prvi čovek KSS rekao je da je Srbija poslednjih godina organizovala velike turnire, ali da SP ili EP ne može bez podrške države.

-Bez države, konkretno predsednika Vučića, ne bismo mogli jer FIBA zahteva garanciju države. Ali, imajući u vidu saradnju sa državom, ministarstvom, mi to možemo i toliko na tu temu, za sada - poručio je Danilović.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading