NA POMOLU ODLAZAK? Jasikevičijus napušta Barsu, poznato i gde nastavlja karijeru
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Iako je Barselona tokom tri godine jedno od najvećih razočaranja u Evroligi jer i pored ogromnih ulaganja ne može da stigne do trofeja, njihov trener Šarunas Jasikevičijus je na ceni. Mnogi u evropskoj košarci baš u njega upiru prstom da je najveći krivac za izostanak evropske titule, u NBA ligi postoji tim koji ga želi na klupi. Navodno, litvanski stručnjak je na meti Toronto Reptorsa! 

Jedini NBA tim iz Kanade već je intervjuisao Šarunasa Jasikevičijusa 2018. godine, dok je on bio prvi trener Žalgirisa. Tada su doneli odluku da zaposle Nika Nursa - koji je nedavno preuzeo Filadelfiju, a sada se ponovo interesuju za Litvanca koji je svojevremeno igrao za Indijanu i Golden Stejt. 

NA POMOLU ODLAZAK? Jasikevičijus napušta Barsu, poznato i gde nastavlja karijeru

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

 

"JEDNU STVAR O NIKOLI TREBA DA ZNATE" Trener Nagetsa emotivan posle prve pobede Denvera u finalu NBA lige

Šarunasu ovog leta ističe ugovor sa Barselonom i on je istakao da je spreman da ostane na klupi čak i kad bi to značilo da će mu plata biti za 90 odsto manja. Španski tim je najavio ogromnu "seču" budžeta zbog čega su Nikola Mirotić i Nikola Kalinić blizu odlaska iz kluba, a već se zna da nekoliko igrača neće produžiti ugovore koji ističu na kraju sezone.  

Ostaje da se vidi da li će tu seriju odlazaka iskoristiti i Reptorsi, koji bi želeli na klupi da vide nekada jednog od najboljih igrača u Evropi. Za trenersku poziciju u NBA mogu da ga preporuče odlična izdanja Žalgirisa dok se sedeo na klupi tog tima, ali i tri uzastopna fajnal-fora sa Barselonom - jedan poraz u finalu i dva poraza u polufinalima. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading