ITALIJAN PROGOVORIO O DOLASKU U ZVEZDU Hteo sam ponovo sa Duškom, imao sam s njim najbolju sezonu u karijeri
Foto: EPA/EPA-EFE/FILIP SINGER

Polonara i trener Crvene zvezde Duško Ivanović sarađivali su u Baskoniji od 2019. do 2021. godine, a Italijan je krajem prošle godine bio nadomak dolaska u Beograd. 

Međutim, Evroliga je zabranila transfere prvaku Srbije zbog kršenja finansijskih regulativa, a iskusno krilo završilo je u Žalgirisu.

- Bilo je veoma veliko interesovanje Zvezde. Ja sam uzeo to u obzir i zbog toga što sam već radio sa Ivanovićem u Baskoniji i bilo mi je jako dobro s njim. Postojalo je veliko interesovanje obe strane. Ali, kada se desilo to sa Kampacom, kada je Zvezda dobila zabranu registracije, sve se završilo. Ali da, bilo je veoma blizu - rekao je Polonara za portal "Basketinside".

ITALIJAN PROGOVORIO O DOLASKU U ZVEZDU Hteo sam ponovo sa Duškom, imao sam s njim najbolju sezonu u karijeri

EFE/FILIP SINGER

 

SPORTSKI DIREKTOR ZVEZDE POSLAO JASNU PORUKU Spremamo se za Evroligu i sve ćemo učiniti da dobijemo A licencu

On je dodao da su Duško Ivanović i Đanmarko Poceko najbolji treneri sa kojima je sarađivao i da je u Baskoniji pod crnogorskim stručnjakom igao najbolju košarku u karijeri. 

- Prvi je Đanmarko Poceko kog smatram starijim bratom, i u smislu trenera i igrača i u smislu čoveka. Drugi je Duško Ivanović. On je trener sa kojim sam imao najbolju sezonu u karijeri. Ulio mi je samopouzdanje. Te godine sam bio i igrač sa najviše minuta u EL, terao me je da igram i kada nisam zaslužio. Imao sam i druge trenere, ali ovo su prva dva koja mi padaju na pamet - izjavio je Italijan. 

Akile Polonara je u karijeri nastupao za Teramo, Vareze, Ređanu, Dinamo Sasari, Baskoniju, Fenerbahče, Efes i Žalgiris.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading