PARTIZANOV NAJVEĆI ADUT U MADRIDU Žoc je maher za majstorice
Foto: EPA

Teško je pobrojati sve uspehe koje je Željko Obradović ostvario tokom bogate i trofejne trenerske karijere. To je jedan od aduta Partizana pred peti meč sa Realom (sreda, 21) u kome će Žoc pokušati da ispiše novu stranicu istorije.

Peti meč u Madridu će po svemu biti specifičan. Nijedan gost ranije (a to se desilo čak 15 puta) nije uspeo da slavi u majstorici. Isto tako, nijedan tim nije uspeo da nadoknadi minus od 0:2. Obrni-okreni, neko će ući u anale.

Već 15 godina se u Top 8 fazi Evrolige igra na tri pobede. A Željko Obradović je, interesantno, samo jednom bio deo majstorice, odnosno pete utakmice. Još odranije je poznat podatak da je Obradović nastupao u plej-of fazi Evrolige čak 21 put, a da je samo jednom izgubio. Ono što će dodatno obradovati „grobare“ svakako je podatak da je slavio i u toj jedinoj majstorici.

Samo 120 ulaznica za grobare

Ulaznica za peti meč je najvredniji papir za sve „grobare“ koji žele da se nađu u „Vizink centru“. Gostujući navijači ponovo su dobili samo 120 ulaznica, koje mogu da se kupe preko zvaničnog sajta Reala za taj sektor. Međutim, na sajt nećete moći da uđete ako mu pristupate iz Srbije, što je glavobolja koju su „grobari“ imali i za prva dva meča, kad su pokušavali da se domognu ulaznica za neki od drugih sektora. Mnogi će morati da kupuju karte preko prijatelja iz Španije ili drugih zemalja Evropske unije, jer je jedino tako moguće doći do vrednog papira.

Bilo je to u sezoni 2011/12 dok je sedeo na klupi Panatinaikosa. Tada je, posle egala i 2:2 u seriji sa Makabijem, poslednji meč odigran u Atini pred bučnim navijačima „zelenih“, a Obradovićev tim slavio je rezultatom 86:85.

Pobedničko slobodno bacanje postigao je legendarni Dijamantidis na oko pet sekundi pred kraj utakmice, da bi nakon toga Makabi izgubio loptu i omogućio ogromno slavlje navijačima „zelenih“.

 

 

Tim Željka Obradovića je potom na fajnal-foru osvojio četvrto mesto, pošto je poražen prvobitno od CSKA u polufinalu (64:66), a zatim i od Barselone u borbi za treće mesto (69:74).

I ono što je još važnije istaći, Obradović nije izgubio nijednu plej-of seriju na tri utakmice u Evroligi od uvođenja sistema 2008. godine. Tri puta je slavio sa Panatinaikosom, pet puta sa Fenerbahčeom.

Drama samo sa Makabijem

Učinak Obradovića po serijama od uvođenja Top 8 faze na tri pobede

2008/09: Panatinaikos - Montepaski 3:1

2010/11: Panatinaikos - Barselona     3:1

2011/12: Panatinaikos - Makabi TA    3:2

2014/15: Fenerbahče - Makabi TA     3:0

2015/16: Fenerbahče - Real     3:0

2016/17: Fenerbahče - Panatinaikos 3:0

2017/18: Fenerbahče - Baskonija 3:1

2018/19: Fenerbahče - Žalgiris      3:1

2022/23: Partizan - Real     (?)

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading