KO JE ČOVEK KOJI JE NADGLEDAO ŽREB ZA SVETSKO PRVENSTVO? Legenda Crvene zvezde i direktor FIBA koji je jednom rečenicom najavio izvlačenje reprezentacija
Foto: Printscreen/Printscreen

Košarkaši Srbije dobili su rivale na Mundobasketu koji će se održati od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Izabranici selektora Svetislava Pešića, voljom žreba, smešteni su u Grupu B zajedno sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom.

- Sve je spremno, možemo da počnemo - poručio je Predrag Bogosavljev, a onda je žreb mogao da krene.

Bogosavljev je jedan od najvažnijih ljudi svetske košarke. Od 2006. godine je FIBA direktor za takmičenja, a dugo je bio generalni sekretar Košarkaškog saveza Jugoslavije nakon bogate igračke karijere.

Legenda je Crvene zvezde za koju je nastupao od 1976. do 1989. godine. Odigrao je 417 takmičarskih mečeva po čemu je drugi u istoriji crveno-belih. Postigao je 4.350 poena u crveno-belom dresu i sedmi je strelac u istoriji kluba. Sa Zvezdom je u sezoni 1983/1984 došao do finala evropskog Kupa Radivoja Koraća u kom je slavio Ortez.

Sa juniorskom reprezentacijom Jugoslavije je osvojio zlato na Evropskom prvenstvu 1976. godine, kao i bronzu 1978. godine na kontinentalnom takmičenju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading