PARTIZAN IZBACIO ZVEZDU IZ TRKE ZA TOP 8 Crno-beli pregazili Real, Baskonija na krilima Marinkovića dodatno uništila nade crveno-belih za plej-of Evrolige
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

Real je pao u Beogradu, u još jednom meču iz snova za ekipu Željka Obradovića, koja je sa pravom istakla kandidaturu za možda napad i na neku od viših pozicija, uprkos tome što plasman među osam najboljih još uvek nije obezbeđen.

"Krivac" za to jeste ekipa Baskonije, koja je na svom parketu u prilično bitnom meču uspela da savlada Fenerbahče i na taj način ostane na jednu pobedu manje od crno-belih. Isto to je i nekoliko sati ranije uradio i Žalgiris, koji je u Kaunasu slavio protiv Valensije.

Sjajni Vanja Marinković je ubacio 35 poena i dodatno pogurao ekipu iz Vitorije ka plej-ofu. 

PARTIZAN SKINUO KRUNU KRALJU, BRUTALNA IGRA ZA TOP 8 Crno-beli u paklu "Arene" oborili rekord Evrolige po poseti, pobedili Real i napravili džinovski korak ka plej-ofu

Stoga, matematički još uvek ekipa Željka Obradovića nije obezbedila plej-of, uprkos tome što ga je i te kako zaslužila. Šanse da to overi Partizan će imati u Monaku protiv istoimene ekipe, ali i protiv Panatinaikosa na svom parketu u poslednjem kolu. 

Sa druge strane, pobedama Baskonije, Žalgirisa i Partizana bez ikakve šanse da se nađe u Top 8 ostala je ekipa Crvene zvezde, bez obzira na to kakav konačan ishod bude u Vilerbanu na utakmici sa Asvelom.

Crveno-beli su svoje šanse ispustili u susretima sa Albom na svom i Bajernom na gostujućem parketu, dok je poraz u Atini protiv Panatinaikosa bio i odlučujuć kada su u pitanju šanse za plej-of.

U naredna dva kola Partizanu je potreban jedan trijumf i da matematički overi plasman u Top 8, dok bi dalje mogao i ako zabeleži oba poraza, u slučaju da Baskonija ili Žalgiris izgube jednu od preostale tri utakmice. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading