PLEJ-OF EVROLIGE SAMO ŠTO NIJE Poznato kolika je verovatnoća da "večiti" prođu u top 8
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

Košarkaši Crvene zvezde juče su pobedili Baskoniju čime su "podgrejali" nade navijača da bi na kraju možda mogli da se domognu Top 8 faze takmičenja u Evroligi. Sa druge strane, igrači Partizana ove večeri nastupaju protiv Olimpijakosa na domaćem terenu i trijumf bi im dodatno podigao verovatnoću da se nađu među pozicijama koje na kraju vode u plej-of. 

Svi i dalje pričaju o procentualnim šansama večitih da se na kraju nađu na mestima koja vode u plej-of. S obzirom na to da i dalje postoji na hiljade hiljada mogućnosti, i dalje je veoma teško izračunati tačnu procentualnu brojku, ali je neko i to uspeo da uradi.

Gotovo sa stoprocentnom preciznošću određeno je koliko svaki od timova ima šanse da se domogne mesta među osam najboljih sa i bez "tajbrejkera", odnosno međusobnog skora. Četiri ekipe su već obezbedile plasman u dalju fazu i to su Olimpijakos, Real Madrid, Barselona i Monako, dok su ostale još četiri ulaznice.

MUSA UPOZORAVA NA PARTIZAN I "GROBARE" Neće biti lako, prave sjajnu atmosferu

Najveću šansu ima petoplasirani Fenerbahče, koji ima verovatnoću od 98,01% da se domogne prvih osam pozicija. A odmah iza je i beogradski Partizan koji stoji na 90,76%, što će reći da skoro samo da čudo može da odvoji crno-bele od Top 8 faze, a naročito nakon jučerašnjeg poraza Baskonije u Beogradu od Zvezde. U grupi timova koji su jako blizu je i Makabi koji stoji na 89,43% šanse da se domogne plej-ofa.

Polovičnu šansu imaju Baskonija i Žalgiris. Španci su trenutno na 64,26%, dok Litvanci imaju malo manje šanse sa 63,60%. Prate ih Valensija sa 29,77% i Anadolu Efes sa 29,16%. 

Ispred Crvene zvezde se na tabeli nalaze još Virtus sa 9,36% šanse, kao i Olimpija Milano sa 8,93% mogućnosti. A crveno-beli? Prema kalkukacijama i računicama, tim Duška Ivanovića ima svega 1,50% šansi da se plasira u plej-of, što će delovati i pomalo razočaravajuće za navijače kluba sa Malog Kalemegdana.

Poslednji tim koji ima i promil šanse da se domogne plej-ofa je Bajern sa 0,03% verovatnoće. PAO, Alba i Asvel ni matematički ne mogu u Top 8 fazu.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading