KRENULO "LOBIRANJE" ZA NOVU SEZONU U EVROLIGI Virtus juri licencu, šta će biti sa Zvezdom i Partizanom?
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Košarkaš Virtusa Danijel Heket izjavio je da je tim iz Virtusa zaslužio da se i naredne sezone nađe u Evroligi.

Jedno od većih imena u rosteru italijanskog kluba veruje da je Virtus uradio sve što je neophodno kako bi dobili novu "specijalnu pozivnicu" i ponovo bili deo odabranog društva iako to plasmanom na tabeli ovosezonskog izdanja nisu zaslužili.

- Klub je uradio odličan posao. Igrači su davali sve od sebe i mnoge ljude smo doveli u našu dvoranu. Verujem da zaslužujemo vajld-kard. Tim se borio snažno i radio dobro. I iako ne želim da pričam o politici, ne vidim zašto se naše putovanje ne bi nastavilo - rekao je Heket.

Generalni dirktor kluba iz "univerzitetskog grada" Luka Baraldi napomenuo je da se spremaju razgovori sa Evroligom oko ove teme.

- Dobijanje vajld-karda je jedan od naših ciljeva, ali znamo da to ne zavisi samo od nas. Radimo sve što je u našoj moći i u narednim nedeljama ćemo nastaviti dijaloge koje smo imali u prethodnom periodu - naveo je Baraldi.

Kako će Monako ostati u Evroligi i naredne sezone imajući u vidu njihov plasman u Top 8, kao i to da su prethodno u takmičenje ušli putem Evrokupa, Virtus do tog cilja teško da će uspeti da dođe, pa shodno tome nemaju sigurno mesto u idućoj kampanji.

Virtusu su ostale samo teoretske šanse za ulazak u Top 8, pošto pet kola pre kraja ima skor 13 -16.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading