EVO KAKO IZGLEDA TABELA EVROLIGE Partizan na dve pobede od Top 8 faze, Zvezda skoro bez ikakvih šansi
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

Brojimo sitno do kraja ligaškog dela Evrolige, toliko da preostala kola možemo da uhvatimo na prste jedne ruke. Tačno pet rundi preostalo je do samog kraja, a situacija u pogledu večitih na tabeli po završetku ovog 29. kola je potpuno različita. I dok Partizan već polako razmišlja o Top 8 fazi, Zvezda se porazom od Barselone skoro pa oprostila od te borbe.

Magična brojka je 18, jer upravo toliko pobeda deluje da će biti dovoljno da bilo koja od ekipa upadne među osam najboljih. Partizanu trenutno nedostaju dve pobede do te kote, pošto je posle jučerašnjeg trijumfa nad Efesom na skoru 16-13, dok crveno-beli imaju 12-17, a pošto je pet rundi ostalo do kraja, to automatski znači da su šanse Ivanovićevog tima samo matematičke.

EVO KAKO IZGLEDA TABELA EVROLIGE Partizan na dve pobede od Top 8 faze, Zvezda skoro bez ikakvih šansi

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Prvi na tabeli je Olimpijakos sa skorom 21-8, a to je za sada jedini tim koji je i matematički obezbedio mesto u plej-ofu. Vrlo brzo će to uraditi i Real na drugoj poziciji sa skorom 20-9, a prate ih Barselona i Monako sa po 19-10.

Situacija se zakomplikovala u borbi za petu poziciju, pošto je Fenerbahče pao na skor 17-11 i sada bi mogao da izgubi i to mesto, pošto su Makabi i Partizan baš rešili da priđu iza leđa sa skorom 16-13. Ruku na srce, turski klub ima i meč manje, jer treba da nadoknadi susret sa Olimpijom Milano. Poslednji tim koji trenutno drži plej-of mesto je Baskonija sa skorom 15-14, dok je prvi ispod crte Žalgiris sa istim tim skorom.

SADA LESOR JOŠ NIJE GOTOV Partizan se žali na kaznu

Ono što odmah treba istaći jeste da Partizan ima bolji skor i od Baskonije i Žalgirisa, što će reći da oba ova tima moraju da upišu dve pobede više od crno-belih u završnih pet kola ne bi li ih prestigli na tabeli. Makabi koji trenutno deli poziciju sa crno-belima, ima bolji skor od njih zbog dve pobede u zajedničkim duelima.

EVO KAKO IZGLEDA TABELA EVROLIGE Partizan na dve pobede od Top 8 faze, Zvezda skoro bez ikakvih šansi

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Partizan sada ima dve pobede više od Valensije i Anadolu Efesa, koji su na 10. i 11. mestu sa skorom 14-15. Crno-beli imaju bolji skor u odnosu na Turke, dok imaju gori u odnosu na Valensiju. Ipak, teško je verovati da bi španska ekipa baš mogla da upiše četiri ili pet pobeda u završnih pet kola.

Ekipe koje su sada na minimalnim šansama su Virtus sa 13-16, kao i Olimpija Milano sa 12-16 i utakmicom manje, a koje bi samo čudo moglo da pogura ka Top 8 fazi. Zvezda ima matematičke šanse sa 12-17, ali mora da se nada da se poklope ostali rezultati i sada je na 14. mestu, dok su još odavno otpali Bajern (11-18), PAO (10-19), kao i Alba (8-21) i novi fenjeraš Asvel (8-21).

Što se tiče rasporeda večitih do kraja, Partizan sada ima tri vezana domaćinstva protiv Olimpijakosa, Reala i Barselone, potom i gostovanje Monaku, pre nego što u poslednjem kolu u Beograd dođe Panatinaikos.

Zvezda sa druge strane prvo dočekuje Baskoniju i Valensiju, potom gostuje Asvelu, a onda za kraj dočekuje Olimpijakos i Fenerbahče. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading