CIBONA U VELIKOM PROBLEMU Napravili senzaciju protiv Zvezde, a sad stupili u štrajk
Foto: Privatna arhiva/ABA liga/Cibona/Marin Susic

Jedno od najvećih čuda u ovogodišnjem izdanju ABA lige jeste pobeda Cibone protiv Crvene zvezde u Zagrebu sa 85:81, čime su ekipu sa Malog Kalemegdana udaljili od prvog mesta na kraju regularnog takmičenja. Ipak, čini se kao da bajka "Vukova" nije baš ona sa srećnim krajem, pošto su igrači stupili u štrajk.

Cibona je još pre početka sezone imala dosta problema sa finansijama, bilo je pravo pitanje da li će se uopšte i takmičiti u ABA ligi, novac je prikupljen i oni su zaigrali. Skromniji roster, skromnije plate i sve je moglo da krene sa igrom.

Tokom sezone su imali nekoliko dosta dobrih rezultata, ali, kako Germanijak tvrdi, košarkaši i stručni štab kluba nisu dobili niti jednu platu od početka sezone. Iako je uprava najavila da će deo biti isplaćeni tokom februara i marta, novca nije bilo, a igrači su stupili u štrajk zajedno sa trenerom Josipom Sesarom.

CIBONA U VELIKOM PROBLEMU Napravili senzaciju protiv Zvezde, a sad stupili u štrajk

ABA liga/Cibona/Marin Susic

 

RAZREŠENA DILEMA Pobeda Partizana u Splitu regularna, evo i zbog čega

Čak iako situacija deluje alarmantno, ovaj list iz Hrvatske navodi kako jće novac od Grada Zagreba stići krajem marta ili najkasnije početkom aprila meseca, pa da će samim tim i igrači biti plaćeni. No, do tada ima dosta vremena, ali ono što je nepoznanica jeste pitanje - da li će se odigrati meč protiv Cedevita Olimpije.

Srce i duh možda jesu bogati nakon pobede nad Zvezdom, nad evroligašem, ali to ne donosi hleb na sto na kraju dana. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading