BORBA ZA SVETSKO PRVENSTVO Svetislav Pešić otkrio na koga će moći da računa
Tanjug

Košarkašima Srbije jedna pobeda nedostaje da obezbede plasman na Mundobasket, koji će od 25. avgusta do 10. septembra biti održan u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Prvi rival u februarskom prozoru "orlovima" je Grčka, a pred ovaj meč seketor Svetislav Pešić obratio se novinarima.

 - Čeka nas težak posao. To su odlični igrači. Ne NBA nivo, ali nije lako. Nemamo mnogo vremena, moramo dobro da se spremimo. Ništa novo. Izazovno je da damo maksimum i izvučemo šta možemo - rekao je Pešić.

Nastavio je u istom ritmu. U timu će biti Nikola Milutinov i Dejan Davidovac, kao i Ognjen Jaramz.

- Osećamo se dobro, stanje je fizički zadovoljavaljuće. Moramo da izvučemo dobru energiju. Šta ćemo da uradimo, niko ne zna.

Selektor je rekao da ne zna da li će rasplet u Atini uticati na tim koji će biti tu i protiv Britanije.

- Ne znam... Španci ne daju igrače za prozor. Tu je Jaramaz. Ostali klubovi igraju redovno kolo Evrolige i Zvezda i Partizan i Fener i Efes. Ovo je ekipa, šta će se dešavati, to nije izvesno - rekao je Pešić.

Neće biti igrača Zvezda i Partizana na ovom meču.

- Mi smo pričali sa Zvezdom i Partizanom, bili su dobri razgovori. Imaju važne utakmice, u novembru je bila drugačija situacija. Sada svaka pobeda i poraz može da odluči mnogo. Razgovaralo se i o budućnosti, da se neki igrači priključe.

Uz već pomenute igrače Svetislav Pešić okupio je još 12 igrača: Stefan Jović, Aleksa Radanov, Marko Jagodić-Kuridža, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Nemanja Dangubić, Marko Pecarski, Aleksa Uskoković, Nemanja Đurišić… Naknadno je pozvan i mladi igrač FMP Nikola Šaranović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading